top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Mário Veverka

Umelecké Oscary odovzdané! Galavečer s prenosom naživo.

Updated: Jul 2, 2020


DSC_0335

Po športovcoch, ktorí si svojich pár minút slávy užili 1. marca, sa žiara reflektorov dotkla ďalších Staroľubovňanov. Tentoraz literátov, recitátorov, hudobníkov, tanečníkov, výtvarníkov, ale i študentov, ktorí uplynulý rok svoj talent, trpezlivosť a precíznosť premenili na úspech. A vďaka nim sa slová „Stará Ľubovňa“ vyslovovali s rešpektom i bázňou.

DSC_0254

Alžbeta Palubová, skvelá barmanka zo SOŠ na Jarmočnej ul., ktorá na medzinárodnej súťaži Eurocup získala za svoj „A refreshing dezert“ striebro v nealkoholických nápojoch. V kategórii. Absolútny víťaz skončila napokon tretia.


A po uplynulom piatku tak bude asi robiť aj Peter Cmorík. Ako totiž po slávnostnom oceňovaní jej najúspešnejších reprezentantov v oblasti kultúry a vzdelávania priznal, nikdy nerozdal toľko čokolády, nikdy dlhšie netlieskal, a to preto, že, „na tak malé mestečko máte veľmi veľa talentovaných ľudí. A to je skvelé…“ Mimochodom, o galavečere, ktorý Mesto a ĽMS naživo vysielali cez YouTube kanál Ľubovňa Live, možno hovoriť nielen ako o  slávnosti tvorivosti či umu, ale tiež mladosti. Spomedzi ocenených totiž drvivá väčšina spadala do tínedžerskej kategórie. Stopercentné zastúpenie mala hlavne v Talentoch, kde si z rúk primátora mesta i hosťa večera prevzala sošku pätica dievčat s dvomi chlapcami (zoznam ocenených v aktuálnomm číslem ĽN). Ďalších deväť mladých ľudí zas honorovali titulom Naj- reprezentant mesta. Medzi nimi aj Alžbetu Palubovú, ktorá vlani hviezdila na medzinárodných barmanských súťažiach. „Stálo ma to veľa tréningov. Tie som síce mala v škole, čo bolo super, no popri súťažiach som sa musela pripravovať aj na vyučovanie,“ priznala, že za takýmito úspechmi sa skrýva rovnako veľa úsilia ako v kultúre alebo športe, študentka SOŠ na Jarmočnej ul. Okrem jej spolužiačok (Valérie Valekovej a Júlie Filičkovej) si rovnakú cenu prevzal lingvista Jakub Šľachtovský, DFS Ľubovňanček a trio poetiek – Barbora Langová, Andrea Bajnóczyová a Barbora Zimová. Deviatku naj- doplnila ešte fotografka, ktorú verejnosť pozná pod umeleckým menom Dia Kirschner.


DSC_0454

Jediné kolektívne ocenenie určené pre Naj-reprezentantov mesta putovalo 8. marca k DFS Ľubovňanček, ktorý pod vedením A. Konevalovej a P. Jendrichovského pôsobí pri ZUŠ J. Melkoviča.


Viac sa už dočítate v ĽN č. 10 (v predaji do 19. marca), kde nájdete aj kompletný menoslov ocenených.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


FOTOGALÉRIA:


bottom of page