top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

Tragédia v Lomničke: Počas hry s deťmi prišiel o život 8-ročný chlapček!

Updated: Feb 4, 2021

K veľkej tragédii došlo v obci Lomnička (okres Stará Ľubovňa). Počas utorka tu prišiel o život osemročný Dávid. Za všetkým je zrejme iba nešťastná náhoda.

ilustračné foto: Peter Rindoš


Prepichnutá tepna?

Chlapček sa hral spolu s ostatnými deťmi. Viacerí sa mali zabávať šmýkaním po snehu a venovať rôznym detským radovánkam. Dávidko mal pritom nešťastne zavadiť o cudzí predmet, ktorý mu údajne prepichol tepnu. „Na otvorenej nezastavanej ploche za domom za doposiaľ presne nezistených okolností utrpel poranenie, na následky ktorého zomrel. Posádka privolanej rýchlej lekárskej pomoci už bola bezmocná,“ uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa polície v Prešovskom kraji.


Polícia začala trestné stíhanie

Starostka Lomničky nám potvrdila, že nebohý chlapček pochádza z viacčlennej rodiny. „Myslím, že sa oňho starala babka. Je to nešťastie, deti teraz do školy nechodia, veľa ich je vonku pri sánkovačke,“ poznamenala Mária Oračková.

Na miesto tragédie boli prizvaní aj znalci z odboru zdravotníctva. „Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ dodala hovorkyňa

bottom of page