top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Anna Lazorčáková

Staroľubovňania darovali lásku takmer 700 seniorom

Aj Stará Ľubovňa sa v predvianočnom čase zapojila do celoslovenskej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok a ukázala tak svoje srdce. Cieľom zbierky bolo naplniť krabicu od topánok maličkosťami, ktoré by potešili babičky a deduškov v domovoch dôchodcov. A to sa aj podarilo.



Spolu sa vyzbieralo okolo 700 krabičiek, no niektoré z nich nespĺňali podmienky a preto bolo odovzdaných 679. Láskou naplnené krabice poputovali do dvoch zariadení.

„Do Domova pre seniorov v Starej Ľubovni sme odovzdali 127 krabíc a 56 sme darovali do Domova sociálnych služieb v Legnave. Zariadenie pre seniorov vo Vyšných Ružbachoch a v Jarabine si vzali na starosť iné kontaktné osoby. Ďalšie krabice sme posunuli mestu i jednotlivým obciam v okrese, a to 41 krabíc išlo na Mestský úrad v Starej Ľubovni, 20 na Obecný úrad v Jarabine a 10 na Obecný úrad v Orlove. Tie boli odovzdané osamelým seniorom žijúcim v domácnosti. A zvyšných 425 krabíc si odniesla Charita v Novej Ľubovni, ktorá ich rozdala medzi všetkých dôchodcov v obci,“ prezradila Gabriela Kravčáková, jedna z kontaktných osôb projektu.


Všetky vyzbierané a darčekmi naplnené krabice darovali seniorom tesne pre Vianocami. Starkým tak vyčarili úsmev, zahriali ich pri srdci nezištným činom a aj takýmto spôsobom im obohatili vianočné sviatky.


al, foto: G. K.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 1 (13. januára 2020)

bottom of page