top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Snehová fujavica sužovala vodičov na cestách

Updated: Feb 4, 2022

Počas víkendu sa severom Slovenska prehnala snehová kalamita. Silný, nárazový vietor v spojení z hustým snežením komplikoval dopravu aj v Staroľubovnianskom okrese.

Mimoriadne zlá viditeľnosť, zafúkané cesty, uviaznuté autá a kolóny. Aj takto vyzerala situácia na cestách počas uplynulého víkendu. Problémy spôsobovali nánosy snehu, ktoré zužovali cestu na Pustom Poli. Na ceste medzi Hniezdnym a Starou Ľubovňou autá končili mimo cesty. Neprejazdným bol aj úsek na Stráňanskom kopci, kde boli pokrižované kamióny. Kolóny sa tvorili aj pred Litmanovou, odkiaľ sa prostredníctvom sociálnych sietí prihlásil mladík s traktorom, ktorý ponúkal pomoc a vyťahoval zapadnuté autá. Práve sociálne siete boli plné podrobných aktualít, situácia bola označovaná aj ako biela tma.


POMÁHAL, KTO MOHOL

Pomáhalo sa aj v smere Spišská Belá – Bušovce, kde sa do kolízie dostalo niekoľko áut a následne v priekope skončili aj vozidlá údržby ciest. Podľa informácií z polície boli v teréne viaceré hliadky z dopravného i obvodných oddelení. Situáciu monitorovali i organizovali za pomoci zapnutých majákov, kedy ich vodiči skôr spozorovali. Zaujímavé je, že počas veternej kalamity boli zaznamenané oficiálne iba dve škodové udalosti. Žiaľ, došlo aj ku kolíziám sypačov, jedna sa udiala na hranici okresu pri Toporci, kedy jedno z áut nedobrzdilo, ďalšia pri autobusovej stanici v Starej Ľubovni, kedy sa odhŕňač zrazil s osobným autom. Odhŕňač tiež skončil v priekope medzi Kamienkou a Hniezdnym.


Foto: FB Dopravný servis okres Stará Ľubovňa

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 4 (2. február 2022)



bottom of page