top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Rybárska sezóna je otvorená!

Updated: Jul 1, 2020


Víťazi dospelí

Novú rybársku sezónu otvorili na vodnej nádrži Vengliská v Starej Ľubovni už symbolickým odomykaním vody a rybárskymi pretekmi. Každoročne ju organizuje Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) v Starej Ľubovni.


Súťažilo sa v dvoch kategóriách. V prvej si zasúťažili deti a mládež do 15 rokov a v druhej dospelí a mládež nad 15 rokov. Celkovo sa tak zápolenia zúčastnilo sedem detí a 31 dospelých a tínedžerov. „Nezáujem členov napriek kompletnému servisu je sklamaním, i keď podiel na účasti malo aj studené počasie,“ zhodnotil predseda MO SRZ Ivan Orovčík. V prvej kategórii sa medzi prvým a druhým miestom odohral napínavý zápas. Počas 3-hodinového lovenia si súťažiaci dýchali na krk a s úlovkami sa doťahovali. Súboj nakoniec skončil víťazne pre Tobiasa Demjana, ktorý chytil o jedného kapra viac než Šimon Vasiľ. Na treťom mieste skončil Milan Marko Krafčík. „S výsledkom som veľmi spokojný, nikdy predtým sa mi takto na súťažiach nedarilo. Dokopy som chytil šesť kaprov a bol to môj úplne prvý úlovok na plávanú,“ povedal mladý rybár Šimon Vasiľ z Jakubian, ktorého k rybárčeniu priviedol otec a venuje sa mu už štvrtý rok. Na rybárčení ho najviac baví ticho a pokoj, no priznáva, že tento koníček si vyžaduje aj ohromne veľkú trpezlivosť, no vždy sa vyplatí. „Získal som trofej a medailu, udicu, rôzne drobnosti, no najviac ma potešilo krmivo pre ryby, ktoré využijem pri ďalšom chytaní,“ potešil sa Š. Vasiľ. V druhej kategórii sa prvenstvo podarilo vychytať Davidovi Cigánkovi. Druhé a tretie miesto si podelili Ján Šima, ml. a Ján Šima, st.


Bonusy rybárčenia Zaujímavosťou je, že nevyhral ten, kto chytil najviac rýb a deťom sa podarilo poraziť dospelých.

foto (MO SRZ)


Viac sa o bonusoch rybárčenia dočítate v ĽN č. 20, ktoré budú v predaji do 27. mája


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page