top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Rušná nedeľa na cestách. Za nehodami bol alkohol i drogy!

Na cestách v Staroľubovnianskom okrese zaznamenali policajti mimoriadne rušnú nedeľu. Udialo sa viacero závažných kolízií, medzi príčinami bol alkohol i drogy.


Prvým z prípadov je jazda 26-ročnej vodičky zo Starej Ľubovne, ktorá viedla auto v nedeľu podvečer v obci Hniezdne. Dostala šmyk a narazila do oplotenia rodinného domu i smetnej nádoby. Zarážajúce je, že mladá žena nemala vodičský preukaz. „Po príchode policajnej hliadky na miesto udalosti bola vodička podrobená dychovej skúške, výsledok dosiahol takmer 1,5 promile! Nakoľko žena javila známky prítomnosti aj iných omamných a psychotropných látok, bol jej odobraný biologický materiál, kde na predbežnom skríningu bola preukázaná prítomnosť THC (zložka marihuany – pozn. red),“ povedala Jana Ligdayová, hovorkyňa polície v Prešovskom kraji. Policajti vodičku obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely. „Majiteľ domu vzniknutú škodu doposiaľ nevyčíslil, škoda na vozidle bola predbežne odhadnutá na 6 500 eur. Na základe získanej dôkaznej situácie bolo žene vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ dodala hovorkyňa.


Narazil do plota i auta, aj tak pokračoval

Ďalším nezodpovedným vodičom, ktorým sa policajti v Starej Ľubovni zaoberali bol 36-ročný miestny muž. Rovnako v nedeľu podvečer viedol auto po Ulici obrancov mieru, keď narazil do oplotenia rodinného domu. „V jazde pokračoval. Na Sládkovičovej ulici narazil do zaparkovaného osobného auta, ale stále v jazde pokračoval ďalej. Na Budovateľskej ulici jeho jazda skončila. Bol zastavený policajnou hliadkou, dychová skúška mnohé objasnila, jej výsledok presiahol hodnotu 2,2 promile!,“ ozrejmila hovorkyňa polície. Podľa nej bola škoda na zaparkovanom vozidle tisíc eur a na oplotení vyčíslená na tristo eur. „Opitý vodič skončil v cele policajného zaistenia, kde mu po vykonaní potrebných procesných úkonov bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ skonštatovala J. Ligdayová.


Opitý Poliak domov nedocestoval

Aj ďalší prípad bol z minulej nedele. Dopravní policajti riešili 48-ročného opitého Poliaka, ktorý šoféroval zo Starej Ľubovne v smere do svojej krajiny. Pri prechádzaní jednej zo zákrut vošiel do protismeru a napokon aj mimo cestu. „Aj tento vodič bol podrobený dychovej skúške, jej výsledok presiahol 2,2 promile. Poliak bol na mieste zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Zároveň bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ upresnila policajná hovorkyňa. Pripomenula, že neprípustnosť alkoholu u vodiča za volantom platí aj pre cudzincov.

rin

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 20, 24. mája 2023)



bottom of page