top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Mário Veverka

Prvé stretnutie poslancov

Updated: Jul 3, 2020


DSC_0924

S vymenenými stranami v rokovacej sále, vzdaním sa poslaneckého mandátu Alešom Solárom a jeho nahradením Rudolfom Žiakom i miernym poupravením insígnií staronového primátora sa 10. decembra začalo ustanovujúce rokovanie staroľubovnianskeho mestského zastupiteľstva. Jeho prvá časť patrila, ako tradične, zloženiu slávnostného sľubu, čím sa hlava mesta i poslanci oficiálne ujali svojich funkcií.


Slová, ktorými sa volení zástupcovia ľudu zaviazali, okrem iného, aj rozhodovať podľa najlepšieho vedomia a svedomia, vyslovili po prvý raz Pavol Mišenko, Ján Tomus a Nadežda Suchá. Do poslaneckých lavíc však okrem nich zasadli tiež Edita Oláhová s Michalom Petrilákom, pre ktorých, hoci ostatné štyri roky na poste poslanca nepôsobili, nie je komunálna politika neznámou. „Zloženie poslaneckého zboru rešpektujem. Myslím si, že je tam dostatok odborníkov a kvalifikovaných ľudí , ktorí vedia prijať zodpovedné rozhodnutie,“ uviedol primátor mesta Ľuboš Tomko, ktorý sa na spoluprácu s nimi teší a pevne verí, „že bude tak dobrá ako predchádzajúce volebné obdobie.“

DSC_0858

Novozvolení zástupcovia ľudu však v laviciach už aj zarezávali –  čo všetko schvaľovali i to, v akej oblasti by sa radi angažovali noví poslanci, sa dočítate v pokračovaní článku, ktorý nájdete v Ľubovnianskych novinách č. 47-48 (v predaji do 2. januára 2019).


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 budeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla, publikovať aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov.   Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


bottom of page