top of page
  • Peter Rindoš

Proti Bardejovu držali futbalisti divákov v napätí. Najbližšie ich vyzvú Košice

Futbalistom Starej Ľubovne sa podarila dokonalá odplata. V zápase 22. kola tretej ligy Východ zdolali Bardejov 3:0 a vrátili mu tak šokujúcu prehru z jesene. Po troch odrátaných bodoch sa náš zástupca nachádza vo vyrovnanej tabuľke na piatom mieste.


Domáci hráči napriek viacerým príležitostiam držali divákov dlho v napätí. Aj pred zrakom svojho bývalého trénera Jozefa Kukulského sa im podarilo prvýkrát gólovo udrieť až v 72. minúte, kedy sa presadil obranca Filip Turlík. Po desiatich minútach a v nadstavenom čase pridal ďalšie zásahy najlepší strelec súťaže Filip Serečin.


V bráne dostal šancu Švec

V odvetnej časti súťaže dostal v bráne domácich prvýkrát príležitosť Mário Švec. Ten za bezgólového stavu a s pribúdajúcimi minútami tŕpol, keď sa ojedinele dostávali do príležitosti aj hostia. „Samozrejme, mal som obavy, aby neprišiel nejaký ojedinelý protiútok v čase, keď do nich búšime. Napokon som rád, že sa nám vzadu podarilo udržať nulu a tri body sú naše,“ povedal v zápasovom hodnotení domáci gólman. A hoci v jeseni bol vo vzájomnom zápase v Bardejove na lavičke, so spoluhráčmi si dobre pamätal vedenie Staroľubovňanov 2:0 a nevyužitie ďalších gólových šanci. Súboj napokon skončil 4:2 pre Bardejov. „Je to tak. Nespomíname na to v dobrom, takže sme radi, že sme to Bardejovu vrátili,“ poznamenal M. Švec.


Rozdielové striedania

V úvodnom polčase chýbal hráčom Ľubovňa Redfox lepší pohyb. Aj keď si pár šancí, vrátane jednej kontroverznej situácie v pokutovom území, ktorá mohla byť v ich prospech vytvorili, herný rozdiel bol badateľný až v druhom dejstve. „V prvom polčase sme neboli trpezliví, chýbal nám pohyb a celkovo to nebol dobrý výkon. V druhom polčase začala naša hra fungovať. Čakali sme na prvý gól a ten našťastie prišiel,“ hodnotil stretnutie tréner Redfox Piotr Kapusta. Podľa neho nastal zlom aj vďaka druhopolčasovým striedaniam. „Dá sa povedať, že boli výborné. Dôležité je, že zápas, v ktorom najprv viac vecí nefungoval, sme dokázali zvládnuť výhrou. Treba sa z toho tešiť.“


Súper z Košíc

Pri pohľade na tabuľku je pre Staroľubovňanov zaujímavým faktom, že okrem druhého Fiľakova sa vo zvyšnej časti sezóny stretnú už iba s tímami od ôsmeho miesta nižšie, teda z dolnej polovice. Najbližšie vycestujú na ihrisko Slávie TU Košice. Ide o tím, ktorý je síce v tabuľke na deviatom mieste, no aj tak disponuje veľkou kvalitou. Potvrdil to aj v prvom vzájomnom súboji v Starej Ľubovni, v ktorom mal zrejme, ako jediný zo súperov, väčšinu zápasu herne navrch. Napriek všetkému boli domáci efektívnejší a vyhrali 3:1. Za Redfox vtedy skórovali Majeran, Tináth a Vojtek.

rin, foto: redafox sl/simona zálešová

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 15, 17. apríla 2024)

VIDEO SL - Slávia TU KE


bottom of page