top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Primátor: Družbu čakajú lepšie časy


Družbu v Starej Ľubovni zrejme čakajú lepšie časy. Popri prácach na vynovení fasády prichádzajú dobré správy aj v prípade budúcej obsadenosti nájomníkmi. Ako informovalo vedenie mesta, o jednotlivé prevádzky sa už zaujímajú podnikatelia s konkrétnou ponukou tovaru a služieb.

Informácie o stave doterajších rokovaní pre objekty Družby na sídlisku Západ zazneli na minulotýždňovom rokovaní zastupiteľstva. „Dobrou správou je, že prevádzka sa nám začína pekne plniť. Mali sme rokovania s rôznymi reťazcami ako Jysk alebo Pepco, no napokon neprejavili záujem, hoci cena bola pre nich prijateľná. Nateraz rokujeme so subjektom, ktorý by ponúkal rozličný tovar, ľudovo povedané, niečo, ako “číňak“. Podobný funguje v Spišskej Novej Vsi, vyzerá to veľmi kultúrne, na úrovni, obchod má svoje parametre,“ povedal primátor Ľuboš Tomko. Dodal, že v prípade dohody s uvedeným obchodom by najvyššie poschodie bolo obsadené, pričom na prenájom ostali ďalšie štyri prevádzky.


Piváreň alebo reštaurácia Záujem podľa primátorových slov je aj na nižšom podlaží v prípade priestorov niekdajšej reštaurácie s pivárňou. Tá po dlhom fungovaní v minulom roku skončila pre zvýšený nájom. „Pre tieto priestory máme troch potenciálnych záujemcov – je to čínska reštaurácia, vietnamská reštaurácia a štýlová piváreň,“ poznamenal Ľ. Tomko. O prevádzku pivárne sa má uchádzať staroľubovniansky podnikateľ. Ten plánuje “pub“ s nádychom a vybavením priestorov v spolupráci so známou západočeskou značkou z Plzne. Zmena sa bude týkať aj priestorov Ľubovnianskej knižnice na najvyššom poschodí. Dohoda o bezodplatnom nájme za započítané investície pre krajskú inštitúciu v auguste končí, mesto zrejme pristúpi k účtovaniu nájomného. „Náš návrh vychádza na 13-tisíc eur v zmysle zvýhodnených zásad. Nebránime sa ani symbolickému nájmu za jedno euro, ale napríklad formou investície zo strany PSK,“ podotkol primátor.


Peter Rindoš, foto: Edvin Fazekaš




Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 24 (23. jún 2020) 

bottom of page