top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Obhájil titul Hráča roka na Slovensku! T. Drahovský venoval prvenstvo nebohej mamke!

Updated: Jun 24, 2020


draho 2

Ďalšie víťazstvo v ankete! Tomáš Drahovský, rodák a odchovanec športu v Starej Ľubovni sa stal najlepším futsalistom Slovenska za rok 2019. Obhájil tak víťazstvo z predchádzajúceho ročníka a v historickom rebríčku poradia o hráča roka vedie už so šiestimi titulmi.


Hovorí sa, že obhájiť je oveľa náročnejšie, ako získať. V 17-ročnej histórii ankety získal Tomáš už šieste prvenstvo, všetky ich vybojoval v pravidelnom cykle – každý rok po sebe. „V prvom rade by som rád pogratuloval všetkým oceneným a zároveň by som rád poďakoval všetkým, ktorí za mňa hlasovali. Som rád, že sa mi podarilo obhájiť prvenstvo, je to pre mňa krásna bodka za minulým rokom,“ povedal Tomáš organizátorom ankety, ktorí vyhlásili výsledky počas veľkonočných sviatkov virtuálnym videom, keďže pre koronavírus nemohli zorganizovať tradičný galavečer.


Víťazstvo pre mamku a rodinu


Pred niekoľkými týždňami prišiel Tomáš o svoju najväčšiu fanúšičku, milovanú mamku. Práve jej venoval aktuálne víťazstvo v ankete. „Toto víťazstvo by som chcel v prvom rade venovať svojej mamke, ktorá tu už, bohužiaľ, nie je a taktiež celej svojej rodine, ktorá má za sebou veľmi ťažké obdobie,“ podotkol vo videu pre organizátorov. Zároveň sa vyjadril aj k súčasnej situácii, keď pre koronavírus pozastavili športové podujatia, vrátane súťaží vo futsale. „Verím, že sa situácia upokojí a všetci sa budeme môcť vrátiť do normálneho života a taktiež že sa stretneme na palubovkách.“


Vráti sa do Španielska?


Tomáš Drahovský je kráľom futsalu na Slovensku nepretržite od roku 2014. Ako prvý Stredoeurópan si zahral v najlepšej a najpopulárnejšej lige sveta v Španielsku, kde strelil hetrik aj Barcelone. Momentálne hráva za českého majstra AC Sparta Praha. V poslednom čase sa stále viac hovorí o jeho návrate do Španielska.

draho 1

Peter Rindoš, foto: archív TD


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 14. (15. apríla 2020)


bottom of page