top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Nové vianočné koledy

Updated: Jul 15, 2020


V poradí tretí vlastný album nahrala folklórna spevácka skupina Plavnica. Tentoraz je venovaný vianočnej tematike, celkovo sa na ňom nachádza 12 skladieb. Spevákov ľudových piesní doprevádza cimbalová muzika zoskupenia Maradaš z Lipian.


„Už dlhšiu dobu sme chceli nahrať vianočný album, tak sa tešíme, že sa nám konečne podaril. Verím, že naše koledy ľuďom spríjemnia vianočné chvíle,“ hovorí Ondrej Pristáč zo skupiny. Na albume sa nachádza vyše 45 minút muziky s piesňami Do hory, do lesa, Povedzte nám pastierovia či Poďme bratia do Betléma a ďalšie. „Nechýba ani betlehemská paródia – Plavnické jašličkare, ktorí u nás v Plavnici chodia podľa dávnej tradície na Štedrý deň dodnes a zvestujú radostnú zvesť,“ dodáva folklorista. 

koledy-cd

Vianočný album pod názvom Plesajte všetci ľudia vydávajú Plavničania v týchto dňoch, ponúkajú ho na predajných miestach v Starej Ľubovni. Folklórna spevácka skupina Plavnica sa okrem vianočných kolied doteraz prezentovala prvým albumom Šedla muška na konarik v roku 2014 a o rok neskôr albumom Ešči sebe poradzim. Obidva nosiče ponúkali ľudovky známe najmä z prostredia obce. Vianočné koledy predstavia Plavničania spolu s Maradašom oficiálne na koncerte 25. decembra vo svojom farskom kostole.

(rn)


bottom of page