top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Mário Veverka

Kto podpálil ihrisko?

Updated: Jul 10, 2020


Znefunkčnená atrakcia, trojciferná škoda, smutné deti… to je výsledok vyčíňania vandalov, terčom ktorých sa predminulú nedeľu stalo nové detské ihrisko.

Je to veľmi smutné a zlé, čo spravili… potrestať ich, lebo to bolo vytvorené pre deti a tie sa teraz nemajú kde hrať… dotyčnému dať rok upratovať celé mesto, nech si to odmaká… tieto a ďalšie, už podstatne tvrdšie slová, odkazujú Staroľubovňania tým, ktorí na Letnej ul. podpálili jednu z atrakcií v hracej zóne. Na ich „hru“ totiž doplatil tunel spájajúci dve veže domčeka. „Vznikol menší požiar, ktorý bol uhasený obyvateľmi „čínskeho múru“. Neskôr boli zavolaní hasiči so štátnou políciou, ktorí skonštatovali, že došlo k poškodeniu majetku mesta,“ informoval o vandalskom čine prednosta MsÚ Aleš Solár, podľa ktorého by sa mal zničený prvok na svoje miesto vrátiť v jari. Mesto pritom verí, že spôsobená škoda (500 – 1000 €) neostane na jeho tričko, ale ju zo svojho vrecka uhradí vinník. „Chcem preto vyzvať ľudí, aby sa nebáli povedať pravdu. Ak niekto videl podozrivé osoby v čase, kedy sa tento priestupok stal – 22. októbra okolo 16.00 h, poskytnite, prosím, informácie štátnej polícii,“ požiadal verejnosť o pomoc A. Solár, ktorý dúfa, že takéto veci sa v budúcnosti nebudú opakovať. Zamedziť tomu by však mali aj preventívne opatrenia. Ako najprijateľnejšie sa javí oplotenie ihrísk so stanovenými otváracími hodinami, čím sa chce radnica zaoberať už v nasledujúcom roku. Ešte predtým by na bezpečnosť, nielen prvkov, ale i hrajúcich sa detí, malo dohliadať vždy prítomné oko kamery.

DSC05333

Poškodenie tohto ihriska nebolo podľa komentárov na sociálnych sieťach jediné. Pár dní predtým totiž ktosi zlomil aj novú hojdačku medzi Letnou a Okružnou ulicou.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 39 (31. október 2017)


bottom of page