top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Hurááá, prázdniny! Deti sa nudiť nebudú

Vysvedčenia už boli rozdané a ideálnou odmenou za výsledky celoročného snaženia detí sa môžu stať prázdniny bohaté na pestré a najmä zábavné zážitky. Dobrou voľbou môžu byť rôzne detské podujatia, túlačky prírodou, ale i letné tábory pre deti a mládež.


Centrum voľného času

Centrum voľného času opäť prišlo s bohatou ponukou prekvapení pre mladších, ale i starších. Denné prímestské tábory od 8. hodiny rannej do 16.00 h sľubujú kopec zábavy, aktivít, súťaží i nových priateľov. Nebudú chýbať tvorivé dielne, rôzne workshopy či turistické vychádzky. Ešte stále je možné sa zapísať na augustové turnusy táborov Veselé všeličo či Cestou necestou. Staršiu mládež vo veku od 14 do 16 rokov môže osloviť mládežnícka výmena o zvýšení povedomia o ochrane vodných tokov a udržateľného životného štýlu, kde sú naplánované stretnutia s expertmi na danú problematiku, teambuildingy, národné večery, ale i splav časti rieky Poprad. Veľkým benefitom je možnosť spoznať nových kamarátov nielen zo Slovenska, ale i Poľska či Lotyšska.


Ľubovnianska knižnica

Tunajšia knižnica sa aj tento rok zapojila do kampane Prečítané leto. „Letné knižkohranie, určené pre malých od 4 do 8 rokov sa koná každý štvrtok o 10 h na detskom oddelení a načrie vždy do inej oblasti, napríklad na tému o mestách, tme, o pomáhaní si,“ ozrejmila Zuzana Lukačovská, koordinátorka podujatí. Každá streda popoludní o 14 hodine bude patriť aktivitám pre čitateľov od 9 rokov v prázdninovej „zašivárni“ a 19. júla sa pre vekovo rovnakých čitateľov o 14 h začína aj kreatívne laboratórium IT machri, kde budú získavať zručnosti pri programovaní microbitov, 3D tlači a tvorbe animácií. Všetky aktivity sú určené pre registrovaných používateľov knižnice s platným čitateľským preukazom a členský poplatok je možné uhradiť priamo na mieste podľa cenníka poplatkov a služieb.


Tábor a hrad

Ani Stredoveký vojenský tábor v podhradí nezabudol na našich najmenších a ich najkrajšie prázdninové obdobie v roku spestrí popoludniami pre deti, šermiarskymi vystúpeniami, veľkým turnajom pre malých i veľkých rytierov či divadelnými predstaveniami. Zaostávať nebude ani Hrad Ľubovňa. Deti sa asi najviac tešia na rozprávkový muzikál. „Tradične už po 16-krát ponúkneme hradnú rozprávku, tentokrát budú deti cestovať do kráľovstva víl,“ načrtla Eva Kollárová, vedúca odd. kultúry mesta, ktoré má aj v rámci projektu Uzol kultúry prichystaných veľa podujatí aj pre najmladšiu generáciu mesta.

Podrobnejšie informácie nájdete na webových sídlach mesta i jednotlivých inštitúcií.


Jana Blašková, ilustračná foto: pixabay.com

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 27,28 (13. júl 2022)

bottom of page