top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Futbalový gólostroj na ľubovnianskom štadióne

Updated: Jul 22, 2020


V 5. kole V. futbalovej ligy zavítalo pod Ľubovniansky hrad mužstvo TJ Poľana Šiba. Domáci tím odohral dobrý zápas pred týždňom v Dubinnom, keď o víťazstvo prišiel až v závere zápasu. Ľubovňania chceli potvrdiť dobrú formu aj na domácom ihrisku a ich zámer sa im dokonale vydaril. Hostí vyprevadili domov s poltuctovým prídelom.


Zápas sa pre domácich nezačal najšťastnejšie, po individuálnom prieniku a vydarenej strele Tkáča sa hostia v 6. min. ujali vedenia. Po vedúcom góle hostí sa hráči MFK zobudili a prevzali taktovku do svojich rúk. Kombinačnou hrou sa stále častejšie dostávali pred súperovu bránu a vyrovnanie viselo na vlásku. V 12. min. sa kapitán hostí Kočurek pošmykol v šestnástke, loptu mu zobral Ján Imrich a vyrovnal na 1:1. Domáci pokračovali v aktivite, v 22. min. nabehol na center Patrika Nemerguta Marek Selep a nekompromisnou strelou poslal Ľubovňanov do vedenia. Hostia pod tlakom kopili chyby v defenzíve, strelecky aktívny Imrich v 36. min. zvýšil na 3:1. O dve minúty neskôr svoje umenie predviedol brankár hostí Kaščák, keď tvrdú Selepovu strelu smerujúcu pod brvno, s námahou vyrazil nad bránu. V závere prvého polčasu mohol dosiahnuť hetrik Imrich, ale z päťky prestrelil súperovu bránu. Po prestávke sa očakávalo pokračovanie domáceho tlaku, ale horúce ešte letné počasie asi viac negatívne vplývalo na domáce mužstvo, ktoré prenechávalo aktivitu hosťujúcej Šibe. Hostia vycítili príležitosť skorigovať nepriaznivý stav a čoraz častejšie sa tlačili pred domácu bránku. Svoje kvality preukázal viackrát domáci brankár František Reľovský, ktorý predviedol zopár výborných zákrokov a v druhom polčase si zachoval čisté konto. Ľubovňania sa predsa len v záverečnej časti zápasu prebrali, opäť prezvali iniciatívu a vrátili sa k svojej hre z 1. polčasu. V 75. min. vypadla brankárovi hostí lopta z rúk, šikovne sa jej zmocnil striedajúci Martin Grivalský a poslal center pred bránu. Marek Selep bol tentokrát presný a nekompromisne zvýšil na 4:1. Záver zápasu patril Martinovi Sivuľkovi, keď v 82. min. bol na konci peknej akcie domácej ofenzívy a zvýšil na 5:1 a v závere zápasu zo štandardky upravil na konečných 6:1. Hetrik si mohol pripísať na svoje konto aj Marek Selep, ale po jeho prudkej strele zazvonila súperova žrď. Diváci, ktorí si našli v nedeľu popoludní cestu na ľubovniansky štadión, videli zaujímavý zápas, bohatý na pekné kombinačné akcie domáceho tímu a ešte krajšie góly. Bola to pekná pozvánka na okresné derby s Čirčom, ktoré sa odohrá o dva týždne na ľubovnianskom štadióne.   

futbal_mfk

MFK Stará Ľubovňa – TJ Poľana Šiba  6:1 (3:1). Góly: 12. a 37. Ján Imrich, 22. a 76. Marek Selep, 82. a 89. Martin Sivuľka – 6. František Tkáč. MFK Stará Ľubovňa: Reľovský – Aftanas (C), Mertin, Kinský, Nemergut (75. Hojstrič), Poľančík, Sivuľka, Firta (64. Klanduch), Selep, Štefánik (87. Gajdoš), Imrich (70. Grivalský). Zápas sledovalo 150 divákov. Rozhodoval Igor Troščák, asistenti Miloš Hudák a Dominik Frank.


Bleskový rozhovor s Lukášom Aftanasom, kapitánom MFK Stará Ľubovňa. Diváci dnes mohli byť spokojní, videli zaujímavý zápas a veľa pekných gólov a hlavne kvalitný výkon vášho tímu. – Sme veľmi radi, že to takto dopadlo, že sa nám podarilo peknú hru ozdobiť aj gólmi, ktoré padali po pekných akciách. Darila sa nám kombinačná hra, ktorá slávila úspech. Pred týždňom v Dubinnom ste prišli o dva body v závere zápasu, keď ste viedli už 2:0. Nemrzí vás táto strata? – V Dubinnom sme tiež odohrali pekný zápas, viedli sme po prvom polčase 1:0, v druhom sme pridali aj druhý gól. Nakoniec sa nám to vymklo trochu z rúk a mohli sme odísť domov bez bodu. Sme ale radi, že napokon sme si odviezli domov aspoň bod. 18. septembra vás čaká na domácom štadióne zápas s Čirčom. Bol tento výkon aj poltucet gólov v súperovej bránke pozvánkou pre divákov na tento derby zápas? – Na Čirč už myslíme teraz, chceme sa na tento zápas čo najlepšie pripraviť. Nie sme s naším súperom nepriatelia. Bude to špecifický a, myslím, že dobrý zápas. Obidve mužstvá sa budú chcieť predviesť a verím, že príde viac divákov, a že uvidia pekný a zaujímavý futbal. Text a foto: Ján Petrus


bottom of page