top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Futbalisti sa vracajú späť, začali trénovať


V A-tíme futbalistov Starej Ľubovne začali po vyše dvoch mesiacoch s tréningami. Štvrtoligista postupne nasmeruje prípravu k ďalšej sezóne, neskôr pribudnú aj prípravné zápasy. Hráči sa na spoločné stretnutia po prestávke tešia.


V uplynulej sezóne, ktorú predčasne zrušili pre šíriaci sa vírus, obsadili Staroľubovňania v neúplnej tabuľke až 11. miesto. Aj vzhľadom na plánovanú reorganizáciu súťaží po ďalšej sezóne sa očakáva ich tabuľkové zlepšenie.


Individuálne tréningy Počas pandemických opatrení futbalisti trénovali individuálne. „Začal som viac behávať ako počas sezóny. Keďže som študentom a štúdium sme mali prerušené, mal som viac času,“ poznamenal František Reľovský, obranca MFK. Vo vynútenej futbalovej prestávke našiel aj pozitívum. „Bol som po zranení členka, takže prestávka mi možno padla vhod. Každopádne futbal chýbal, pre nás hráčov je to akási rutina stretávať sa každý víkend na zápasoch.“ Počas korony oddychoval aj Dávid Košč. „Myslím, že futbal nám chýbal viacerým, ale s tým sa nedalo nič robiť. Počas voľna som behával a doma som občas potrénoval v posilke,“ poznamenal zakončovateľ MFK, ktorého doplnil spoluhráč Lukáš Aftanas. „Partia z mužstva sme sa dlhšie nevideli, takže sa tešíme, že je po všetkom a môžeme naplno trénovať.“


Prípravný zápas bude doma Opora stredných radov – Ján Straka bol počas koronakrízy najmä v práci, keďže pracuje ako lekárnik. „Pravdou je, že v marci bola situácia ešte neprehľadná a o futbal som sa nejak extra nezaujímal a priznám sa, že ani mi nechýbal. Postupom času, keď sa začala atmosféra zlepšovať, mi futbal chýbal stále viac a tešil som sa na prvý tréning,“ priznal s tým, že atmosféru so spoluhráčmi si v tomto čase užíva. „Momentálne už týždeň trénujeme v obmedzených podmienkach. Verím, že letná príprava už prebehne bez komplikácií a náš „hlad“ po futbale naplno prejavíme v auguste, čím potešíme našich verných fanúšikov. Hráči Á-čka momentálne trénujú utorky a piatky, minulý týždeň sa ich zišlo asi trinásť. Naplánovaný majú už aj prvý prípravný zápas, keď v sobotu 27. júna privítajú doma Spišskú Belú.

Peter Rindoš, foto: archív, mfk sl, mšk žilina


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 23 (16. jún 2020)

bottom of page