top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Futbalisti MFK Stará Ľubovňa prehrali pod hradom Šariš


Futbalisti Starej Ľubovne prehrali v nedeľu na ihrisku Veľkého Šariša 4:2. Ich zámer figurovať na vrchných priečkach tabuľky sa im tak poriadne vzdiaľuje, po 12. kole štvrtej ligy Sever sa nachádzajú na 12. mieste tabuľky.


Do zápasu proti súperovi z dna tabuľky vstúpili Staroľubovňania zle. Za necelú polhodinu prehrávali už 3:0, túžba po troch bodoch tak ostala na míle vzdialená. „Z našej strany to bol prehajdákaný zápas, lebo kvalitatívne máme na viac, no trápime sa. Možno je to práve nevydarenými výsledkami, ktoré nás zväzujú. Góly dostávame zo súperových pološancí a sami sa na ich strelenie nadrieme,“ skonštatoval po prehre kapitán MFK, Jozef Kosturko.


Nevyužili šance, gól prišiel neskoro Vo Veľkom Šariši hostia ukazovali, že domácich dokážu herne prevýšiť, zlyhávali však v defenzíve i v útočnej efektivite. „Dostali sme veľmi lacné góly. Je veľká škoda, že sa nám nepodarilo do polčasu aspoň raz skórovať, verím, že v takom prípade by sme domácich zlomili, mali sme na to,“ dodal stopér a kapitán tímu. V druhom polčase hráči MFK Stará Ľubovňa na ihrisku dominovali, len do 60. minúty však nepremenili stopercentné šance. „Zmenili sme rozostavenie a hrali vabank. Mali sme jednoznačnú prevahu, domáci hrozili iba sporadicky. Keď sme však nepremenili šance, domáci dali šťastný štvrtý gól. Naše zníženie na 4:2 už prišlo neskoro,“ priblížil J. Kosturko, ktorý zápas odohral, znova sa mu však vracia nedoliečený zadný stehenný sval. MFK mal v budúcom kole privítať Soľ. Pre súčasné opatrenia by sa však zápas nemal odohrať.


VÝSLEDKY Veľký Šariš – MFK Stará Ľubovňa 4:2 (3:0) Góly hostí: Straka, Ujčík. Zostava MFK: Čupka – Lapoš, M. Kosturko, Bogdanov, Kuzár, Strachan, Ujčík, Košč, J. Kosturko (K), Reľovský, Sťastný. Striedali: Solotruk, Chovanec, Straka, Kupec.


Veľký Šariš – MFK Stará Ľubovňa 4:2 (3:0) Góly hostí: Straka, Ujčík. Zostava MFK: Čupka – Lapoš, M. Kosturko, Bogdanov, Kuzár, Strachan, Ujčík, Košč, J. Kosturko (K), Reľovský, Sťastný. Striedali: Solotruk, Chovanec, Straka, Kupec.

Peter Rindoš, foto: mfk sl

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 38 (13. október 2020) 

bottom of page