top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

FS Ľubovňan bodoval na Cypre

Updated: Jul 22, 2020


V pondelok 29. augusta FS Ľubovňan vycestoval na medzinárodný festival na ostrov Cyprus do mesta Nikozia. Bolo to historicky po prvýkrát za dvadsať rokov, čo Ľubovňan cestoval na festival letecky.


„Prileteli sme na grécku časť ostrova do mesta Larnaca, kde nás čakal náš „Guide“, ktorý sa o nás staral po celý čas,“ priblížila vedúca súboru Alena Konevalová.  Na tomto medzinárodnom folklórnom festivale sa zúčastnili okrem Slovenska aj súbory z Paraguaja, Kirgizstanu, Turecka, ako aj miestne súbory z Cypru. „Každý večer sme sa divákom predstavili vždy iným tancom z nášho regiónu. Organizátori festivalu si pre nás pripravili bohatý program. Navštívili sme hrad, historické centrum Nikozie. Prijal nás aj primátor mesta, kde sa okrem vedúcich súborov predstavil aj jeden pár v typickom kroji svojej krajiny,“ podotkla k bohatému programu líderka našich folkloristov. 

Počas festivalu navštívili aj slovenskú ambasádu na gréckej časti Cypru (na fotografii), kde ich privítala veľvyslankyňa SR Oxana Tomová. „Priblížila nám súčasnú situáciu ostrova Cyprus a oboznámila nás o konflikte severnej a južnej časti ostrova,“ dodala A. Konevalová.

Ako vždy, aj tentokrát FS Ľubovňan očaril svojím temperamentom a krásnym slovenským folklórom všetkých divákov. Po Srbsku a Bulharsku bol tak  Cyprus krásnou bodkou zavŕšenia prázdnin pre tunajších tanečníkov.

Foto: FS Ľubovňan


bottom of page