top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

FOTO Sen mnohých mamičiek. Vďaka oblečeniu sa podobajú, ako vajce vajcu

Updated: Aug 11, 2023

Lenka prišla s nápadom vyrábať rovnaké oblečenie pre mamičky s dcérkami.


Každá mamička sa túži krásne obliekať. Ak má aj malú princeznú, chce vyobliekať aj tú. Aj Lenka Jaržembovská zo Starej Ľubovne sa so svojou dcérkou Jasmínkou rada vymódi. Dlho jej ale trvalo, kým našla oblečenie, v ktorom by sa s dcérkou dobre cítili a obom im pristalo. Prišla teda s nápadom vyrábať rovnaké oblečenie pre mamičky a dcéry. A neostalo len pri myšlienke...Už štyri roky teší mamičky tým, že sa so svojimi dcérkami môžu poobliekať moderne a navyše úplne rovnako.


Myšlienka vznikla počas materskej

Ako Lenka prezradila, všetko sa to začalo po narodení dcéry. „Pri každej slávnostnej či každodennej príležitosti som vyhľadávala rovnaké oblečenie, alebo aspoň podobné. Stálo ma to veľa času a energie. Ako každá mamina na materskej som chcela svoje dieťatko obliekať čo najkrajšie, no a samozrejme, aj ja som sa chcela vyparádiť, veď ktorá žena by nechcela,“ s úsmevom poznamenala sympatická mamička Lenka. Keďže trh s oblečením bol slabý a nároky modernej mamy vysoké, premýšľala, ako by si uľahčila úmorné hľadanie. „Počas materskej som sa rozhodla pre založenie e-shopu - rovnaké oblečenie mama a dcéra. Názov značky PaPi vznikol úplnou náhodou zo starej známej rozprávky - My sme tí Pa a Pi z mačacej planéty, ktorý sme spolu s mužom vymysleli,“ vyzdvihla záujem a pomoc manžela, ktorý sa stal spoluzakladateľom značky.


Spolupracujú so zahraničím

Lenka ponúka mamičkám široký výber štýlových modelov cez internetovú platformu. „Spolupracujeme so zahraničným trhom, ktorý má veľa možností, látok a produktov, ktoré sú u nás málo dostupné a odlišujú sa. Vyberám a dolaďujem modely, ktoré by mohli vyhovovať aj u nás,“ doplnila mladá mamička, ktorá modely rada skúša a prezentuje spolu so svojou dcérou. Na sociálnych sieťach ich už registrujú aj iné mamičky. „Na fotkách a videách som ja so svojou dcérou, ale niekedy mi pomáhajú aj moje kamarátky s detičkami, no aj rodina. Samozrejme, mám aj profesionálne fotky modeliek od výrobcov,“ doplnila zakladateľka módnej značky.


V uliciach mesta ich neprehliadnete

Každá mama, ak sa zladí so svojím menším ja, prežíva nádhernú emóciu. Bolo to tak aj v Lenkinom prípade. „Naše heslo, slogan je - Mamka je vždy vzorom. Je to pravdivé a výstižné, keďže každá mamina je vzorom pre svoje dieťa. Chcela som priniesť jedinečný štýl rodinného obliekania, ktorý je čoraz obľúbenejší. Na svoje si prídu na jednom mieste aj maminy aj detičky,“ doplnila štýlová mamička, ktorú v Starej Ľubovni zaručene nikto neprehliadne.

„Sme zladené vždy a všade. Vymenila som si aj celý svoj šatník. Je to veľmi praktické a každý deň sa vieme dohodnúť, čo si oblečieme podľa toho, ako sa cítime. Dcéra to niekedy vyrieši za mňa, keď odchádzam do práce a ona do škôlky. Je to už deformácia, tak by som to nazvala,“ dodala.


Oblečenie aj pre malých šibalov

Lenka si spoločné obliekanie s dcérkou užíva, kým ešte môže. Uvedomuje si, že príde deň, keď si to už nebude môcť dovoliť. „Užívam si to, kým nedovŕši svoj vek a prestane ju to baviť. Jasmínka je pre mňa motiváciou a inšpiruje ma pri tvorení postov, deti sú proste kreatívne,“ povedala kreatívna mamička.

Kamennú predajňu zatiaľ nemajú, no je to tmavovláskin malý sen: „Je predo mnou ešte dlhá cesta na splnenie mojich snov,“ nechala sa počuť Lenka, ktorá sa snaží potešiť aj mamičky malých chlapcov, a to výrobou košieľ a doplnkov na mieru, a to na spoločenskú udalosť aj na bežný deň.

Alena Dudláková,

foto: archív L.J.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 24, 21. júna 2023)




bottom of page