top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Do Starej Ľubovne prišli desiatky záchranárov z Poľska!

Updated: Jan 29, 2021

Až od Baltského mora pricestovali do Starej Ľubovne desiatky záchranárov z Poľska. Pomáhať budú pri plošnom testovaní na covid-19, ktoré na Slovensku aktuálne prebieha.



Chceli Slovensku pomôcť

Celkovo 45 záchranárov, z ktorých je 34 zdravotníkov prerozdelili do obcí v Staroľubovnianskom i Kežmarskom okrese. „V práci som mal voľno, tak som sa rozhodol, že pôjdem na Slovensko pomôcť susedom. Je dôležité si vzájomne pomáhať,“ povedal nám zdravotnícky špecialista Maciej, ktorý s celou skupinou pricestoval až od Baltského mora. „Letecky sme odchádzali z Gdanska do Rzeszowa. Do Starej Ľubovne sme sa potom presunuli z Krynice,“ dodal jediný z Poliakov, ktorý ostal pomáhať pri testovaní v Starej Ľubovni, pri futbalovom štadióne.


Zdravotníci z Poľska. foto: Peter Rindoš


foto: Peter Rindoš


Pomáhajú v 17 obciach

Na Slovensko prišlo celkovo 211 záchranárov, ktorých ponúkla poľská vláda. Rozmiestnení boli v prihraničných okresoch. Hoci sme podľa našich informácií neboli v stave nevyhnutnej potreby pomoci, v krajine sme ju prijali. "Všetkých poľských zdravotníkov sme po jednom zadelili do celkovo 17 sídel Staroľubovnianskeho okresu. Vybrali sme odberové miesta, kde je ich pomoc potrebná najviac,“ poznamenal Richard Malý, prednosta okresného úradu v Starej Ľubovni.

rin, foto: autor



bottom of page