top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Charitatívne podujatie: Príde k nám známa herečka!

Občianske združenie Misia úsmev a nádej pripravuje charitatívne podujatie. Konať sa bude v nedeľu 12. septembra v hoteli v Ľubovnianskych kúpeľoch. Bohatý program, z ktorého výťažok poputuje pre Dom sv. Anny bude moderovať herečka Zuzana Haasová.

il. foto: archív


Za všetkým stojí jednoduchý, no inšpirujúci príbeh Adriany Landorovej, rodáčky z nášho okresu.

Dlhé roky žila s manželom v zahraničí. „V katolíckom kostole na Floride som sa spoznala s úžasnými ženami, ktoré ma inšpirovali k tomu, aby som sa zapojila do ženského klubu. Pripravovali a organizovali sme rôzne aktivity a zbierky pre deti aj seniorov. Venovali sme sa organizovaniu charitatívnych akcií. Okrem finančnej pomoci sme sa venovali rôznorodým aktivitám so seniormi z domova dôchodcov a trávili sme s nimi voľný čas. Bolo to pre mňa veľmi naplňujúce obdobie,“ v krátkosti o sebe povedala zakladateľka OZ Misia úsmev a nádej.


Po niekoľkých rokoch sa rozhodla s manželom vrátiť na Slovensko. „Už pri plánovaní presťahovania sa, som vedela, že chcem naďalej pokračovať v charitatívnych činnostiach. Na Slovensku sme rok a ja som sa, hneď ako to bolo možné, pustila do príprav. Hľadala som rodiny alebo ľudí, ktorí potrebujú pomoc,“ priblížila začiatky A. Landorová.


Prvá charitatívna zbierka OZ Misia úsmev a nádej bude venovaná klientom Domu sv. Anny. „Výťažok zo vstupeniek a tomboly poputuje práve do tohto zariadenia. Vstupenky na podujatie je možné zakúpiť cez ticketportal.sk alebo v textilnom obchode Rossa na Družbe,“ uviedla organizátorka.


BOHATÝ PROGRAM S TOMBOLOU

Okrem moderovania si v programe herečka Zuzana Haasová aj zaspieva. Medzi vystupujúcimi ukáže svoje umenie huslista slovenskej filharmónie Viliam Schowanetz. Nebude chýbať vystúpenie FS Ľubovňan, Chrámový starosloviensky spev Ihľany a predstavia sa žiačky ZUŠ Jána Melkoviča Sofia Filičková a Katarína Chmeliarová. Krátke vystúpenie si pripravila aj mládež z Domu sv. Anny. Na mieste budú taktiež ich výrobky, ktoré tvoria počas roka.

Nebude chýbať ani tombola. Hlavnou cenou je pobyt pre dve osoby v hoteli Kultúra s polpenziou a wellness v Ružomberku. „V tombole je päťdesiat cien, som vďačná, že sa toľko ľudí zapojilo a venovalo ceny,“ potešila sa organizátorka akcie, ktorá má za sebou tri mesiace intenzívnej práce. Priznala, že bez pomoci najbližších a sponzorov by to bolo oveľa náročnejšie. Verí, že deti a mladých z Domu sv. Anny príde podporiť čo najviac ľudí.



Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 32 (2. september 2021)


bottom of page