top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Benefičný koncert plný silných emócií

Updated: Jun 26, 2020


IMG_7451

Organizujú ho piaty rok po sebe, no vždy prinesie emócie a osobitné čaro. Vďaka nezištnosti dobrých ľudí sa na predvianočnom benefičnom koncerte v Starej Ľubovni rozdalo šesťtisíc eur. Ďalšie prostriedky sa našli aj pre chlapca na vozíku, ktorý sa nedokázal ubrániť dojatiu. Zážitok  vo vynovenom kultúrnom dome umocňovalo vystúpenie baletu a speváčky Simy Martaus.


Viacerí v hľadisku tvrdili, že podobné koncerty budú vždy jedinečné. Vďaka nim a vyzbieraným peniažkom si totiž pomáhajú s vybavením na detskom oddelení v Ľubovnianskej nemocnici i deti odkázané na pomoc v Dome sv. Anny. „Poďakovanie patrí všetkým darcom i sponzorom, dobrým ľuďom, ale i mojim kolegom. My máme zdravie, ktoré nie je každému dopriate a pomáhať odkázaným sa patrí,“ povedal organizátor Miroslav “Čviro“ Vrábeľ.

DSC00641

Do nemocnice odišiel šek na tritisíc eur, rovnaká suma aj pre zariadenie s hendikepovanými pre Dom sv. Anny. „Sme za to zo srdca vďační, poďakovanie je aj od našich detí a mladých. Peniažky by sme mohli použiť na záujmovú činnosť pre naše divadielko s 11-ročnou tradíciou,“ tešila sa Marta Tokarčíková, zástupkyňa sociálneho zariadenia. „Určite je to príjemné, ak sa nájdu ľudia, ktorí v tomto adventnom čase vedia a chcú pomáhať. Tak je to aj agentúrou Čviro, ktorá nám každoročne pomáha,“ doplnil Jaroslav Marinčín, zástupca riaditeľa nemocnice.


Nečakaným bonusom na vypredanom podujatí bol dar pre trpiaceho Majka, ktorý sa pasuje so zriedkavou chorobou tzv. motýlích krídel. Organizátor mu pripravil poriadne prekvapenie v podobe daru špeciálneho elektrického vozíka. „Prišlo vnuknutie, verím, že od Boha, že je tu možnosť pomôcť ešte niekomu navyše. Majko máva silné bolesti, rozhodli sme sa mu zadovážiť plne funkčný vozík v hodnote 1 500 eur, nový stojí okolo sedemtisíc,“ poznamenal organizátor Čviro. K pomoci chlapcovi sa odhodlal aj predseda Prešovského samosprávneho kraja, ktorý prevzal nad podujatím spoločnú záštitu. „Charita je jednou zo súčastí nás všetkých. Každý, kto je aspoň trošku citlivý a vnímavý, pozerá na ľudí okolo seba. Som rád, že som sa zúčastnil večera v Starej Ľubovni,“ povedal Milan Majerský, ktorý odovzdal trpiacemu finančný dar.

DSC00630

Už tradične kvalitný zoznam hudobníkov na benefičných koncertoch v Starej Ľubovni rozšírila hudobníčka Sima Martaus. Tá sa svojou prostorekosťou a ľahkosťou postarala o uvoľnenú atmosféru. „Pre mňa má každý benefičný koncert pridanú hodnotu. V tomto duchu to bolo cítiť aj z hľadiska od ľudí, boli veľmi zlatí,“ vystrúhala kompliment divákom populárna speváčka.

IMG_7532
IMG_7516
IMG_7653

Peter Rindoš, foto: autor


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 46 (10. december 2019)


bottom of page