top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Banka, kde sa cítite ako doma

Updated: Jul 13, 2020


budova_01


Všeobecná úverová banka (VÚB) sa presťahovala. Po sedemnástich rokoch strávených na Obchodnej ul. ju od 3. apríla nájdete na Nám. sv. Mikuláša 27 – v tzv. „Dukle.“ Nová však nie je len adresa. O tom už ale hovorí riaditeľka pobočky VÚB v Starej Ľubovni Mgr. Ingrid Zimová.


Veľkolepé priestory ste vymenili za útulnejší, moderný interiér, ktorý pôsobí veľmi príjemne a pohodlne, takmer až nebankovo. Prečo? 

Ingrid.Zimova_01

–  Chceme, aby naše pobočky boli zónami, v ktorých sa zákazník cíti ako doma. Ľudia môžu kedykoľvek prísť, prečítať si noviny, vybaviť si prácu na notebooku, dať si kávu… Dnes  majú totiž zákazníci iné potreby ako kedysi. Chceli sme im vyjsť v ústrety. Naša pobočka je zrenovovaná vo forme Cordusio, čo znamená, že sa v nej klienti môžu cítiť ako v obývačke – sedia pohodlne v kresle, pri rozhovore ich nikto cudzí neruší ani nepočuje. V pozadí hrá pokojná hudba, môžu si dať kávičku. Ak prídu s deťmi, máme k dispozícii tiež tablet s wifi.


Tak, to je naozaj akoby sedeli doma v obývačke. No týmto novinky asi nekončia.


– Presne. Okrem úplne iného interiéru máme, možno ako jediní v okrese, bankomat s vkladovým modulom, kde klienti môžu peniaze vkladať i vyberať 24 hodín denne. A sú pri tom chránení. Je totiž umiestnený v uzavretom priestore, ktorý si po otváracích hodinách otvoria bankomatovou kartou. A pokiaľ v ňom sú, nik iný dovnútra nemôže vstúpiť.


Teda bezpečnosť nadovšetko. Len pre zaujímavosť, aké boli reakcie ľudí na nové priestory?


–  Veľmi dobré, hlavne u mladších. Už v prvý deň po presťahovaní sme mali 234 klientov a mnohí si chválili intímnu zónu – že ich konečne nik nevidí pri vkladaní alebo vyberaní peňazí, čo riešili v banke.


Predpokladám, že okrem týchto štandardných úkonov im tiež dokážete odborne poradiť.


– A práve to by som rada vyzdvihla. Ako jediná banka máme totiž špecializované pozície – a to hypotekárneho špecialistu, ktorý sa venuje len hypotékam, ďalšieho, ktorý sa venuje výlučne podnikateľom. Navyše, patríme k pobočkám, v ktorých poskytujeme Magnifica, starostlivosť služby osobného bankára.


Magnifica znamená v taliančine veľkolepý…


– A presne o to ide – o výnimočnú starostlivosť pre klientov vyžadujúcich sofistikované stretnutia. Máme dve veľmi šikovné osobné bankárky, ktoré sú im nápomocné 24 hodín denne cez telefón.


Tak tomu sa už povie starostlivosť! Poďme si teda pozrieť vaše portfólio produktov. Na čo konkrétne, by ste pozornosť upriamili vy?


– Na našu hypotéku, ktorá prináša bezkonkurenčné podmienky pre záujemcov o financovanie bývania. Potvrdením toho je aj fakt, že sa VÚB stala minulý týždeň už po štvrtýkrát absolútnym víťazom súťaže Hypotéka roka, ktorú udeľuje týždenník TREND spolu s odborníkmi z Fincentra. VÚB potvrdila svoju stabilnú pozíciu jednotky aj pri refinančnej  hypotéke a okrem toho sme získali tiež Špeciálnu cenu Trendu za zodpovednosť pri zadlžovaní sa. To je celkom slušná bilancia prvenstiev pre našu banku, keď si uvedomíte, že na Slovensku je  toľko bánk. Som hrdá na to, že klienti vyhľadávajú našu banku, lebo tá hypotéka je naozaj dobrá. Od marca  ju ponúkame s fantastickým úrokom 1,39 % s fixáciou na 3 alebo 4 roky a navyše garantujeme, že ak ešte do konca roka zníži VÚB úroky, znížiť si ich môžu aj klienti. Zníženie je bezplatné, stačí si oň len požiadať. Táto ponuka platí, tak pre klasické hypoúvery na bývanie, ako i refinančné hypotéky.


Vybavenie je bez poplatku?


– Samozrejme. A vieme preplatiť aj znalecký posudok až do výšky 150 € v prípade splnenia podmienok.


Máme tesne po veľkonočnom pondelku, kedy si hlavne mladí chlapci vyšibali, okrem vajíčok, určite i peniaze. Ak ich nechcú vložiť do „prasiatka“, resp. minúť v obchodoch, môžu u vás šetriť?


– Áno. VÚB ponúka školákom výhodné Účty pre mladých, ku ktorým si môžu zriadiť až 5 Sporiacich účtov bezplatne. Môžu si tak sami rozdeliť, koľko si budú šetriť na bicykel, cestovanie či festivaly, presne podľa vlastných preferencií. Našetrené financie majú pritom k dispozícii kedykoľvek a bez poplatkov. Zároveň si môžu Sporiaci účet zriadiť pohodlne z domova prostredníctvom Internet bankingu. Pochopiteľne, na sporenie pre deti je, okrem neho, vhodná aj Detská vkladná knižka, na ktorú možno kedykoľvek prikladať a v prípade potreby aj vybrať nasporené peniaze. Jej výhodou je lepšie úročenie ako na iných produktoch a  možnosť získať dodatkový úrok, ak sporíte pravidelne. Užitočné je aj bezplatné úrazové poistenie. Na čo by som ale rada upriamila pozornosť, je VUB AM Prémiové sporenie.


To je…


– … investovanie do podielových fondov. Je určené pre mladších klientov, ktorí pravidelne sporia na dlhšiu dobu a peniaze je s ním možné zhodnotiť ešte efektívnejšie. Navyše, od 13. apríla máme aj súťaž pre klientov – kto teda investuje do podielových fondov, na kombi produkt alebo VUB AM Prémiové sporenie, môže získať elektrický bicykel.


VÚB je druhou najväčšou bankou na Slovensku a dominantné postavenie zaujíma aj v okrese. Ak by sa obyvatelia regiónu chceli stať jej súčasťou, stačí, keď povedia na recepcii, o čo majú záujem a vy sa, predpokladám, postaráte o zvyšok.


–  Presne tak. Otvoríme im účet, pomôžeme preniesť všetky trvalé príkazy, vieme tiež refinancovať hypotéku či úvery. Máme pekné moderné prostredie, kde sa určite budú cítiť ako doma. Tešíme sa na nich! 

interier_01-20170406_115907
budova_02

Vchod do VÚB nájdete na Námestí  sv. Mikuláša č. 27. Ten síce nie je bezbariérový, banka ale, pochopiteľne, myslela aj na imobilných klientov. Tí sa tak do jej priestorov dostanú z chodníka oproti „Vabcu.“ Stačí zazvoniť.


Reklamný rozhovor ĽN 77/2017

Text a foto: Mário Veverka


bottom of page