top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

Adriána Vanča vyhlásili za najlepšieho volejbalistu extraligy!

Odchovanec volejbalu v Starej Ľubovni Adrián Vančo sa stal najužitočnejším hráčom (MVP) slovenskej mužskej extraligy. Hráč aktuálneho majstra VKP Bratislava získal aj ďalšie ocenenia.

foto: svf


Už v minulom roku sa stal A. Vančo Juniorom roka na Slovensku. O aktuálnom prestížnom ocenení MVP rozhodovali zástupcovia národnej volejbalovej federácie, novinári, tréneri a kapitáni extraligových tímov.


Nezastavilo ho ani zranenie

Adrián Vančo sa okrem majstrovského titulu tešil aj z ocenenia najlepšieho hráča extraligového play-off. V najvyššej slovenskej súťaži bol zároveň hráčom so suverénne najviac získanými bodmi (530), a tak sa, pochopiteľne, dostal aj do zostavy sezóny. Obdivuhodné je, že štatistiky ovládol aj napriek niekoľkotýždňovému výpadku pre zranenie. A. Vančo sa predviedol aj v kategórii najlepšie podávajúcich, v ktorej mu bolo zrátaných 45 es, a to ho zaradilo na tretie miesto. „Pre mňa je to aj výsledok práce, ktorú do toho dávam a ktorú robím odmalička. Celé ma to môže posunúť ďalej,“ povedal, okrem iného, nedávno v rozhovore pre Ľubovnianske noviny.

Medzi najlepšími blokármi extraligy skončil na výbornom druhom mieste ďalší odchovanec VKM Stará Ľubovňa Ján Jendrejčák, ktorý v drese Prešova zaznamenal 90 zásahov.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 21, 31. mája 2023)

bottom of page