top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Absentujú toalety v parku

Updated: Jul 1, 2020


DSC_0456

Park pri pošte na Námestí gen. Štefánika sa v ostatných rokoch teší veľkej obľube návštevníkov, konajú sa tam mnohé kultúrno-spoločenské podujatia a v teplom počasí ho využívajú na oddych rodiny s deťmi. Dlhodobo tam však absentujú verejné toalety. Táto téma sa pravidelne otvára minimálne už 5- 6 rokov.


Toalety v parku chýbajú nielen návštevníkom, ale aj účinkujúcim v rámci rôznych programov.  Nehovoriac o malých deťoch, ktorých mamičky nemajú v prípade núdze veľa možností, resp. žiadne. „Zaoberali sme sa touto myšlienkou asi pred dvomi rokmi, preverovali sme finančné náklady, ale boli vo veľkej čiastke a sú iné priority,“ povedala k téme Anna Hrebíková, vedúca odd. výstavby, územného rozvoja a životného prostredia MsÚ. Je len jasné, že vybudovanie dôstojného hygienického zázemia, ktoré by nenarúšalo celkový dojem, nie je lacnou záležitosťou, už v minulosti sa hovorilo o potrebe okolo 100 tisíc eur. V pláne boli aj toalety pre hendikepovaných.


Dočkáme sa teda verejných toaliet v parku? Dozviete sa v ĽN č. 26, ktoré bude v predaji do 8. júla 2019


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page