top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

Štatistiky ovládli aj so skvelou ofenzívou: Na futbalistov si počká domáca jar!

Máme najvyššie ambície, veríme, že Starú Ľubovňu dostaneme tam, kam futbalovo patrí. Tieto slová vyrieklo vedenie futbalového klubu MFK ADV pred štartom aktuálnej sezóny štvrtej ligy Sever a po necelej polovici odohraných dueloch sa ich darí aj plniť. Staroľubovňania sú v tabuľke prví, niektoré z tímových štatistík sme rozmenili na drobné.


Ofenzíva: 4 góly na zápas!

Stará Ľubovňa zostala po 14 kolách v súťaži ako jediná bez prehry. Na konte má desať výhier a štyri remízy. Mužstvo pod vedením trénera Jozefa Kukulského predviedlo suverénne najlepšiu ofenzívu, keď strelilo až 56 gólov! Pre porovnanie, Medzilaborce, ako druhé v tomto ukazovateli ich zaznamenali takmer o dvadsať menej! Výsledku nášho zástupcu dopomohlo aj rekordné víťazstvo 11:0 nad Belou n/C. Celkový priemer štyri góly na zápas je tak vynikajúcim ukazovateľom.


Inkasovali najmenej, 12 gólov!

Káder Starej Ľubovne dominuje aj pri ukazovateľoch v počte inkasovaných gólov, hoci už nie tak suverénne. Celkovo 12 prepustených striel znamená najmenej v súťaži, druhý Gerlachov ich má na konte iba o jednu viac.


Suverén v štatistikách plus/mínus

Z pohľadu štatistík vyznieva mimoriadne pozitívne pohľad na tabuľku v hodnotení plus/mínus bodov. Ku kontu sa ráta každý získaný bod na pôde súpera, naopak, každá domáca strata bodov sa odrátava. Tu Staroľubovňania vysoko vyčnievajú nad ostatnými, na konte majú až 14 bodov. Napríklad Záhradné ich má sedem a Veľký Šariš šesť. Pre porovnanie, v celkovom poradí druhý Gerlachov má iba dva body.


Domáca jar pred fanúšikmi

K úspešnosti plus/mínus bilancie prispel fakt, že Staroľubovňania odohrali výrazne viac zápasov u súpera, navyše väčšinu stopercentne. Zo 14 zápasov ich bolo až deväť. Iba päť zápasov tak odohral náš zástupca pred vlastným publikom. V jari, ak sa pre pandémiu nič nepredvídané nestane, môže mať líder súťaže cennú výhodu.


il. foto: mfk adv sl

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 42 (10. november 2021)

bottom of page