top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Ľubovniansky kapor - trojdňové preteky rybárskej šikovnosti

Updated: Oct 6, 2022

Uplynulý víkend odštartoval už tretí ročník rybárskej súťaže v chytaní kaprov, a to na miestnych Vengliskách. Na pravidelne zarybňovanej nádrži si porovnávalo svoje zručnosti 15 tímov.


Preteky organizované pod záštitou miestnej rybárskej organizácie prebiehali v zložení dvoch pretekárov a lovilo sa spôsobom jeden pretekár na dva prúty s koncovou zostavou po jednom nadväzci. Počas športového rybolovu vládla príjemná atmosféra a organizátori celú akciu hodnotili veľmi kladne. „Máme tu profesionálne kaprárske tímy, a to prevažne z Košíc, Pezinka, Žiliny či Trebišova. Vyhodnocujú sa tri najväčšie ryby, každá väčšia prepisuje tú menšiu a pretekári lovia prevažne kapitálne úlovky,“ opísal priebeh organizátor podujatia Vladimír Čudejko.

Pri konečnom vyhodnotení sa každému tímu počítal súčet hmotnosti troch najťažších ulovených rýb v čase pretekov. Víťazom sa stalo družstvo Kamzíci s počtom 25,44 kg, ktorí si domov odniesli výhru 500 eur, pohár a štart na ďalšom ročníku zdarma. Hneď za nimi sa na druhom mieste umiestnili Sopkovci s počtom 5,52 kg a tretie miesto si vylosovali Medzvedze. Najväčšiu rybu sa podarilo chytiť družstvu Kamzíci. Jedná sa o monitorovanú a začipovanú rybu s číslom 1059 a rozmermi 7,41 kg a 74 cm.

Staroľubovnianska rybárska organizácia má v súčasnosti 270 dospelých členov, 15 mládežníkov a 45 mladých rybárov do 15 rokov.




bla, foto: archív rybárov

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 36 (28. september 2022)


bottom of page