top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

VIDEO Po dvoch rokoch opäť v retroštýle

Pastva pre oči sa naskytla všetkým, ktorí si nenechali ujsť prehliadku dobových cyklistov. Na Námestí sv. Mikuláša v Starej Ľubovni sa predviedlo v historických kostýmoch a s retro bicyklami 33 účastníkov. Nechýbala aj desiatka peších turistov, ale vystrojená ako z roku „cvik“.




„Konečne po dvoch pandemických rokoch sa nám podarilo zorganizovať 10. jubilejný ročník otvorenia cyklo a turistickej sezóny v retroštýle. Chceli sme to poňať v širšom rozmere. Pozvali sme našich kolegov z poľského klubu, prišlo ich 22, tiež priatelia z Revúcej, Košíc, Sabinova... Prialo nám aj počasie, bolo super,“ spokojný bol predseda tunajšieho klubu slovenských turistov Pavel Mrug.



Ako dodal, akciu, ktorej základ položili pred desiatkou rokov, organizujú hlavne pre divákov. „Je to zaujímavé pre obyvateľov mesta, fandia nám, zabavia sa pri spomienkach na doby minulé,“ dodal nadšenec cykloturistiky. Tiež to, že nápadom sú rovnako unesení ich poľskí priatelia z mesta Mielec, a tak si ho požičali a v retro chcú otvárať sezónu aj u nich a na oplátku pozvať našincov.


Napokon, spanilú okružnú jazdu si mohli vychutnať nielen tí, ktorí prišli na námestie, ale aj obyvatelia frekventovaných ulíc a sídliska Západ. Retro spomienka tentoraz príjemne zapadla do veľkej novodobej cyklistickej dvojdňovej akcie.


Čaká ich množstvo podujatí

Turistická sezóna 2022 je tak oficiálne otvorená a nielen na 200 členov miestneho klubu čaká množstvo atraktívnych podujatí. Už tento víkend sa vyberú na trojdňové bicyklovanie okolo Štrby, čaká ich Slovenský raj či rodinná akcia Sedem spišských prameňov a veľa iných podujatí, ktoré sú zverejnené na stránke www.kstsl.sk.








foto: Mesto SL

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č.17 (4. máj 2022)

bottom of page