top of page
  • Mário Veverka

Na dotácie rovnako 130 tisíc € ako vlani

Updated: Aug 3, 2020

Dvojnásobne pozorne sledovali ostatné MsZ staroľubovnianske kluby, organizácie či združenia. Dôvodom bol bod číslo14, ktorý mohol veľa napovedať v otázke ich fungovania. Hoci totiž do nich prúdia peniaze z rôznych zdrojov, dotácia z mesta je u mnohých jednoznačne najvýdatnejší tok.  


vlcsnap-2019-03-06-14h27m02s968

To sa týka hlavne športových klubov, ktorým, podľa kľúča 70:20:7, pripadlo presne 91 000 €. Okrem tradičných žiadateľov sa pritom v tabuľke objavil i nováčik – Florbalový klub STARLETS. Z požadovaných 7 tisíc eur však dostal len sedminu, na čo v diskusii poukázal Rudolf Žiak.„Keď vznikajú nové kluby, ich počiatočné náklady sú vyššie. Starlets začínajú, majú už úspechy a z dotácie si chceli zabezpečiť mantinely. To, že dostanú 1000 €, je síce veľmi pekné, ale za to ich asi nekúpia,“podotkol poslanec, podľa ktorého to môže ohroziť fungovanie „hviezdičiek“.

Ako na vysvetlenie uviedol primátor, žiadateľov v rámci „športovej dotácie“ spája jedno – a to, že každý by chcel viac. Pri rozhodovaní, kto koľko dostane, sa však do úvahy berú mnohé faktory, vrátane toho, či klub cez prenájom športovísk vracia časť dotácie mestu, alebo počet detí, ktorý zastrešuje.


Viac sa už dočítate v ĽN č. 10 (v predaji do 12. marca), kde nájdete aj podrobné tabuľky so žiadanými a schválenými nenávratnými príspevkami mesta.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.

bottom of page