top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

MFK Stará Ľubovňa ohlásil odvážne plány


Odvážne plány futbalistov! MFK Stará Ľubovňa ohlásil v ďalšej sezóne atak na postupové miesta. Štvrtoligista sa chce presadiť v súťaži aj vďaka avizovaným posilám. Klub nové tváre zatiaľ nekonkretizuje, má však ísť o hráčov so skúsenosťami z vyšších súťaží. Ich mená by sme mali spoznať v najbližších dňoch.

Po budúcej sezóne dôjde na Slovensku k reorganizácií súťaží. Keďže tretiu ligu zlúčia so “stredoslovákmi“, status najvyššej regionálnej súťaže získa štvrtá liga. V nej budú hrávať terajší treťoligisti z dolnej časti tabuľky a najlepší štvrtoligisti. Tabuľkoví víťazi by dokonca mohli byť adeptmi na budúcu, nadregionálnu tretiu ligu. „Naším hlavným cieľom je postup,“ povedal po sedení výboru prezident MFK Ján Fröhlich.

Posily z vyšších súťaží Smelé plány A-tímu MFK majú pomôcť naplniť budúce posily. Minimálne trojica z nich sa už objavuje na tréningoch. „Sme s nimi v úzkom kontakte a viac-menej aj dohodnutí. Momentálne prebieha proces transferov, technicky ho nie je možné skôr urýchliť,“ poznamenal J. Fröhlich. Ako dodal, mená nových tvárí spoznáme už onedlho. „Ide o skúsenejších hráčov, ktorí hlavne hrávali vo vyšších súťažiach. Verím, že nám pomôžu k naplneniu cieľa.“ Do MFK prišli aj v minulých sezónach viacerí kvalitní hráči. V tej uplynulej, ktorú zrušili pre pandémiu, sa, žiaľ, nepodarilo naplniť potenciál, keď mužstvo nefigurovalo na špici tabuľky. „Pravdou je, že po postupe z piatej do štvrtej ligy v roku 2018 boli možno očakávania väčšie, ale každý rok sa postupovať nedá. Postupne však pracujeme v každej oblasti, rovnako s mládežou, dnes máme asi 160 členov. Chceme ostať naďalej stabilným mestským klubom a správne nastavovať financovanie,“ podotkol bývalý hráč a dnes šéf MFK.

Pozerať na seba Ohlásenie postupových ambícií nie je bežnou súčasťou stratégie klubov v regiónoch. V MFK si však túto možnosť vybrali. Hráči tak budú pod väčším drobnohľadom. „Očakávame, že o postup bude chcieť bojovať viacero klubov, aj vzhľadom na tradíciu futbalu v Starej Ľubovni sa na nás budú chcieť viacerí vytiahnuť. Správny športovec by sa však mal vedieť vyrovnať s tlakom, je preto dôležité mať ambície a hrať o víťazstvá. V tomto smere sa preto budeme pozerať hlavne na seba,“ uzavrel J. Fröhlich. Káder štvrtoligistu s viacerými zmenami vybehne na ihrisko tento víkend v prípravnom zápase v Ľubici. Následne, 17. júla sa už predstaví opäť na domácom trávniku, keď privíta druholigový Bardejov. Peter Rindoš, foto: ĽMS

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 26 (7. júl 2020) 



bottom of page