top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Krádež zlatníctva v St. Ľubovni? Kdeže, policajti nastražili páchateľovi pascu!

Natiahnuté policajné pásky v centre Starej Ľubovne vytvorili dojem vykradnutého zlatníctva. Našťastie, nič také sa nedialo, v prípade bola využitá policajná taktika aj s dolapením páchateľa.

V centre Starej Ľubovne, presnejšie pri obchodnom dome Kocka vyvolali natiahnuté policajné pásky dojem vykradnutej prevádzky. K tej našťastie uplynulý pondelok nedošlo, polícia iba chcela zmiasť 38-ročného Košičana, ktorý pod hrozbou vyhrážok nútil ku krádeži istého 58-ročného muža. „Povedal mu, že ak tak neurobí, zariadi, že zdochne v base. Starší muž pod silným nátlakom so všetkým súhlasil,“ opísala Jana Ligdayová, hovorkyňa polície v Prešovskom kraji.



Nabral odvahu a zavolal políciu

Medzi oboma mužmi došlo ešte deň pred plánovanou akciou ku konfliktu. Mladší sa vyhrážal staršiemu, že keby mal pri sebe nožík alebo pištoľ, tak mu rozpára brucho či ho dokonca odstrelí.

Pre krádež si muži vybrali zlatníctvo v objekte bývalého Vabca v Starej Ľubovni. Dohodli si podrobný plán, pričom starší muž k miestu vycestoval v pondelok ráno, aj so všetkým potrebným náradím. Napokon však nabral odvahu. „Keďže takéto konanie mu nebolo po vôli, celú vec nahlásil na polícii. Tá na základe získaných informácií vykonala vlastnú akciu a 38-ročného muža v súčinnosti s kukláčmi zadržala a obmedzila na osobnej slobode,“ povedala J. Ligdayová.


Zadržali ho a obvinili

Policajti mali podľa našich informácií krádež simulovať. Aby páchateľa zmiatli, natiahli pásky. Následne ho zadržali a tiež obmedzili na osobnej slobode. „Podozrivý muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. „Dôkazná situácia umožnila okresnému vyšetrovateľovi vzniesť v prípade obvinenie za zločin vydieranie a za zločin krádeže spáchaného v štádiu prípravy,“ poznamenala hovorkyňa. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie Košičana do väzby.

rin, il. Foto: ockocka.sk


bottom of page