top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Florbalisti s prehrami, hlavy však vešať nemusia


Vstup nášmu florbalovému nováčikovi do prvoligovej sezóny výsledkovo nevyšiel. Falcons Stará Ľubovňa najprv v sobotu podľahol o dva góly favorizovanej Detve a rovnakým rozdielom aj na druhý deň Dubnici. Napriek prehrám, naši neodchádzali z palubovky so zvesenými hlavami.


Očakávania pri premiére v druhej najvyššej celoštátnej súťaži boli v Starej Ľubovni veľké. V tíme neustále zdôrazňovali poctivosť, ale i pokoru. Predsa len, každý zo súperov v tejto výkonnostnej kategórii je ostrieľanejší.


Rozdielne zápasy, prehry o dva góly V minulej sezóne sa favorizovaná Detva dostala až do semifinále play-off. Pre nováčika teda išlo o poriadne sústo, Falcons napokon prehral 4:6. „Boli výborne pripravení najmä po fyzickej stránke, ich hráči boli neustále na nohách, v zápase bolo veľa súbojov. My sme najmä prvé dve tretiny zvládli solídne, prehrávali sme 1:2, v tretej tretine prišiel výpadok, ktorý sme potom museli dobiehať. Napriek prehre, bol zápas z našej strany dobrý,“ hodnotil úvodné vystúpenie v súťaži Matúš Štupák, hráč i tréner Falcons v jednej osobe. Súboj ďalšieho kola sa odohral v nedeľu, proti Staroľubovňanom sa postavila Dubnica, zápas v jej prospech sa skončil po výsledku 7:9. „Hrali menej fyzicky a boli viac na lopte. Dosť im pomohol reprezentant Marek Bulko, najmä v prvej tretine nám dosť utekal. Ak by sme podali výkon, ako proti Detve, myslím, že by sme mali väčšiu šancu vyhrať,“ zamyslel sa M. Štupák. Najbližšie cestujú k súperom Úvodné prehry neberú Staroľubovňania tragicky, predsa len, pre nich sú to nové skúsenosti. „Pri obidvoch prehrách to bola istá daň za neskúsenosť. Veríme, že sa to bude vylepšovať pribúdajúcimi zápasmi,“ poznamenal tréner, ktorého tím čakajú ďalšie vystúpenia začiatkom októbra. Falcons sa najprv predstavia na západe Slovenska. „V Partizánskom nás čaká fyzicky silné mužstvo a väčšie ihrisko. Topoľčany zase majú technických hráčov, ktorí si vedia prihrať a majú dobrú koncovku. Vynasnažíme sa vyťažiť čo najviac,“ hútal o ďalších zámeroch. Peter Rindoš, foto: ĽMS


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 35 (22. september 2020) 

bottom of page