top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Športové kluby si môžu pomôcť projektom na podporu športu

Updated: Apr 25, 2021

Športové kluby na Slovensku sa budú môcť zapojiť do projektu podpory športu. Spúšťa ho spoločnosť adv, ktorej zámerom je osloviť a následne rozvíjať spoluprácu s viacerými klubmi v rôznych športových odvetviach. Medzi prvými, kto má s projektom priamu skúsenosť, je Mestský futbalový klub Stará Ľubovňa a florbalisti Falcons Stará Ľubovňa.

Video: Ľubovnianska mediálna spoločnosť


Spoločnosť chce do svojho zámeru zapojiť malé i väčšie kluby z odvetvia futbalu, tenisu, hokeja, basketbalu, florbalu či volejbalu.


UŠETRIŤ MÔŽE KLUB I RODIČIA

Samotný princíp podpory je založený na efektívnom využívaní jej produktov a služieb. „Vďaka tomu klub, rodičia detí, ale i hráči ušetria množstvo peňazí v rodinnom rozpočte a zároveň získajú odmenu vo forme podpory športu. V našej spoločnosti sa navyše vedia uplatniť aj hráči bez ohľadu na vzdelanie, pretože vytvárame podmienky a príležitostí pre všetkých,“ vysvetlil Róbert Ujčík, právnik adv a v súčasnosti aj hráč MFK Stará Ľubovňa s medzinárodnými skúsenosťami.

Projekt má pomôcť klubom s mládežníckym zázemím.


POMOHLI SI VYNOVENÍM PRIESTOROV

Množstvo klubov na Slovensku v súčasnosti bojuje o prežitie, keďže finančná podpora zo strany sponzorov je často neistá. Predísť problémom sa v roku 2020 rozhodli v MFK Stará Ľubovňa, klube s takmer 100-ročnou tradíciou. Ten získal financie práve prostredníctvom výkonnostného sponzoringu a využil ich na rekonštrukciu priestorov. „Zveľadili sme futbalovú infraštruktúru, zároveň plánujeme vybudovať relaxačno-regeneračné centrum a fitness centrum. To znamená, že robíme všetko pre rozvoj talentovanej mládeže,“ prezradil Ján Fröhlich, prezident MFK Stará Ľubovňa a bývalý vynikajúci stopér.


ZAPOJIŤ ČO NAJVIAC

Do projektu s názvom Ekonomicky podporujeme slovenský šport, plánuje staroľubovnianska spoločnosť prizvať viaceré kluby. „Malo by to byť čo najväčšie množstvo, vrátane hráčov a rodičov športových talentov, pretože vďaka vzájomnej spolupráci vždy môžeme dosiahnuť viac, a to nielen pre rodiny, ale aj pre kluby,“ povedal Štefan Lazorčák, právnik a spoluzakladateľ adv j. s. a. Podľa neho, zámer s podielom na obrate, zisku a na majetku bude podporou pre tie športové kluby, ktoré ju zoberú s úplnou vážnosťou a zapoja sa na sto percent.


rin, foto: ĽMS, ĽN 30/2021


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 12 (30. marec 2021)

bottom of page