top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Výstava Odkresli mi veršom

V Galérii Provinčný dom je sprístupnená výstava Odkresli mi veršom. Ako uvádzajú tvorcovia, ide o projekt premosťujúci výtvarníkov a poetov, autorov akcií a reakcií.


Siedmi mladí ľudia sa svojou optikou snažili zachytiť prchavú ozvenu po umeleckom diele, ktorá sa inak odráža a zaniká. „Myšlienka projektu vznikla počas Bienále vizuálneho umenia v uplynulom roku práve v priestoroch galérie, kam sa po ročnej spolupráci medzi dvoma výtvarníkmi, Helmutom Bistikom a Antoninou Jasińskou, Ľubovnianskym literárnym klubom, Evou Kollárovou a Pobásnením, podcastom o súčasnej slovenskej poézii, vracia vo forme samostatnej výstavy. Helmut a Antonina sú ako autori diel strojcami otázky, čo divák zažíva počas interakcie s dielom. Veršami odpovedá skupina mladých poetiek a poetov v zložení Natália Timaniková, Klaudia Rybovičová, Emma Tomková, Marek Jaroš, Katarína Melcherová, Šimon Čižmár a Ján Sekereš,“ uviedla Natália Timaniková, koordinátorka projektu.

Výsledkom projektu je podľa autorov prienik vizuálneho, napísaného a priestoru otvoreného pre nikdy nekončiace hľadanie odpovedí. Návštevníci môžu vidieť, vnímať, hľadať, pýtať sa aj odpovedať spolu s autormi. Nepopísané strany sú pripravené.

Výstavu si môžu návštevníci pozrieť v galérii do konca septembra.


red., foto: archív

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 35 (21. september 2022)

bottom of page