top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

V Ľubovni vrcholia prípravy na jarmok. Časť programu natáča televízia, príde Peter Bič či Kali

Updated: Oct 6, 2022

Po dvojročnej odmlke sa Stará Ľubovňa chystá na jarmok.


„Hlavne, čo sa týka predávajúcich, je príprava poznačená pandémiou, zvažujú, či pôjdu tak ďaleko. Vieme, ako išli hore pohonné hmoty. Napriek tomu máme k dnešnému dňu zajednaných v písomnej forme 201 stánkov, čo je 996 metrov plochy,“ informoval Miroslav Srnka, podpredseda jarmočného štábu.

Ako vysvetlil na ostatnom rokovaní poslancov vo štvrtok minulého týždňa, chcú vyhovieť predávajúcim, ktorí ešte zvažujú príchod a chcú zaplatiť priamo na mieste. „V tom nevidíme problém, posilníme pokladňu. Určite ale nedosiahneme taký príjem, ako sme mali v roku 2019, ale ak dosiahneme 23 až 24-tisíc eur, budeme spokojní,“ podotkol zároveň podpredseda jarmočného štábu.

Na jarmočníkov okrem programu (str. 4) čaká viac noviniek. Kolotočové atrakcie, ktoré boli na parkovisku pod reštauráciou pri vstupe do mesta, sa presúvajú spätne na parkovisko pod tzv. Biely dom.


PROGRAM


Námestie remesiel

Absolútnou novinkou je presun stánkov s remeselníkmi z pešej zóny na Námestie sv. Mikuláša. V centre bude zároveň aj malá tribúna, kde vystúpia hlavne miestni umelci. „Chceme vrátiť jarmok do historického centra, ako to bývalo za dávnych čias,“ podotkol predseda jarmočného štábu Aleš Solár.

Veľká tribúna ostane pred okresným úradom, rovnako aj občerstvovacie zóny v lokalitách, na ktoré boli návštevníci zvyknutí. Pešia zóna ale neostane prázdna, výstavnú plochu by tam mali mať autopredajcovia. Dôležitá bude aj zmena dopravy (str. 5), reorganizácia sa dotkne viacerých ulíc, samospráva chce využiť nové prepojenie cez Vansovú ulicu a tiež juhovýchodný obchvat.


Helena Musalová, foto: archív ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 36 (28. september 2022)

bottom of page