top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Volejbalisti už myslia na baráž

Updated: Jul 3, 2020


DSC_0105

V sobotu bolo na programe posledné 18. kolo základnej časti volejbalovej Edymax extraligy mužov. VKM (na fotografii v bielych dresoch) privítal na svojej palubovke Nitru, ktorá podľa očakávania v Starej Ľubovni vyhrala a poistila si miestenku do elitnej nadstavbovej skupiny. Ľubovňania, ktorí v základnej časti nezískali ani bod, budú hrať v skupine o 5. – 10. miesto.


Mladý tím domáceho VKM má za sebou veľmi ťažkú etapu v extraligovom volejbale. Základ mužstva tvoria odchovanci, ktorí ešte hrávajú juniorku. Sú to talentovaní volejbalisti, ale veľmi im chýbajú extraligové skúsenosti a ťažko môžu konkurovať skúseným zohratým tímom, ktoré hrávajú v stabilnom zložení viac sezón. A tento faktor sa podpísal aj pod výsledky a umiestnenie po základnej časti. V sobotu sa na palubovke športovej haly postavili proti favoritovi z Nitry, ktorý prišiel do Ľubovne s jednoznačným zámerom – získať tri body. Ľubovňania nezačali dobre, nezvládali príjem, súper ťažil z kvalitného podania a následne sa presadzoval aj v útoku a budoval si stále vyšší bodový náskok, ktorý postupne narastal a dosiahol až 10 bodov. Súper ťažil z kvalitného podania, dominoval aj v útoku a prvé dejstvo hravo dotiahol do víťazného konca.


Ako to vyzeralo v ďalších setoch, i to, čo na margo základnej časti povedal prezident VKM Pavol Gurega, sa už dozviete z aktuálneho čísla ĽN, ktoré je v predaji do 28. januára.


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 na www.lms.sk okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla publikujeme aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page