top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

VIDEO Drsní motorkári ukázali obrovskú dobrosrdečnosť

Updated: Sep 7, 2021

Deti a mladí so zdravotným znevýhodnením z Domu sv. Anny (DSA) si už po tretí raz mohli užiť spanilú jazdu na unikátnych strojoch. Na návštevu k nim prišli motorkári z klubu Harley-Davidson Club No.1 Slovakia. Harlejáci ich podporili finančným i materiálnym darom.

Hmotný dar a vyzbierané peniaze v zariadení určite poslúžia. „Snažíme sa peniaze zbierať každý rok, aby sme mohli priniesť radosť. Pridali sme tento rok k vyzbieranej sume aj mrazničku. Vieme, ako sa každý rok deti na nás tešia a my ich vždy prídeme s radosťou pozrieť,“ povedal Vlastimil Beláň, prezident klubu.


Pre epidemickú situáciu sa v minulom roku deň plný adrenalínovej jazdy zrušil. No harlejáci si pre deti aj tak pripravili prekvapenie. „Deti sa pýtali, či na nich nezabudli. No, zavolali, že posielajú balík na znak priateľstva, a že na deti stále myslia. Boli v ňom rôzne sladkosti, pozornosti, ale boli tam ukryté aj maľovanky, ktoré deti dostali za úlohu vymaľovať,“ vysvetlila minuloročnú situáciu riaditeľka DSA Monika Markovičová.


Výsledky najkreatívnejšie vymaľovaného diela sme sa dozvedeli priamo na mieste. Vyhlásené boli tri prvé miesta, no medailu si odniesli všetci. „Je dôležité pomáhať ľuďom, oslovili ma z klubu, komu by mohli v okolí Starej Ľubovne pomôcť, tak som ich naviedol tu,“ povedal Miroslav „Čviro“ Vrábeľ, ktorý takýmto spôsobom priložil ruku k dielu.


OBDAROVANÍ: BOL TO OBROVSKÝ ZÁŽITOK!

Hlavným bodom programu bola jazda ma motocykloch. V sedle spolujazdca sa niektorí povozili dokonca viackrát. „Som rád, že prišli, počasie vyšlo vynikajúce, tešíme sa, že sú takýto ľudia,“ nechal sa počuť Jakub. Jazda sa páčila aj Alžbete: „Je to pre mňa niečo nové, vyskúšať si sadnúť na motorku a okúsiť to, lebo bežne nemám takú možnosť.“

Vďačnosť v očiach klientov Domu sv. Anny a radosť v tvárach dobrosrdečných harlejákov sú dôkazom, že takéto akcie majú v dnešnom svete veľký význam.


Klienti a zamestnanci DSA zároveň vyjadrujú vďaku za hodnotný dar motorkárom z klubu.

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 32 (2. september 2021)

bottom of page