top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO K obratu neprišlo, florbalisti inkasovali smolný gól

Obrovská smola v závere! Staroľubovnianskych florbalistov delilo minulú sobotu 22 sekúnd od remízy proti Rabči, ktorej podľahli 5:6. V zápase 13. kola prvej ligy pritom prehrávali už 0:3, no ani po výsledkovom obrate vo svoj prospech nedokázali udržať vedenie. Domácim naštrbila zostavu najmä dopravná nehoda, po ktorej cestovala dvojica hráčov namiesto haly do nemocnice. Víťazný tím mal vo svojom strede päťgólového strelca.

Pôvodne mali naši florbalisti odohrať aj súboj proti Čadci. Ten sa napokon neuskutočnil, dôvodom bol zraz juniorskej reprezentácie, v ktorom malo ich mužstvo hráčske zastúpenie.


Úvod domáci nezachytili

Duel proti Rabči, teda tímu z regiónu Oravy sa pre Falcons Stará Ľubovňa nezačal dobre. Hostia vyhrali prvú tretinu a na začiatku druhej viedli už tri nula. „Vedeli sme, že aj za stavu 0:3 môžeme duel otočiť a verili sme si. Aj sa nám to napokon podarilo, prišla však oslabovka a znova sme inkasovali,“ hodnotil po zápase domáci kapitán Dominik Hudák, ktorý asistoval pri ďalšom vedení na 5:4.


Nechceli inkasovať, napokon dali víťazný gól

V zápase mali hernú prevahu domáci hráči, hostia však prekypovali veľkou bojovnosťou. „Ešte v deň zápasu sme naháňali zostavu, lebo niektorí mali pracovné povinnosti, a tak sme pricestovali so skromnými cieľmi. Snažili sme sa hrať zo zodpovednej obrany a na brejky, čo nám aj vychádzalo. Chlapci bojovali a podržal nás aj brankár, navyše David Michlík dal až päť gólov, takže sme veľmi spokojní,“ tešil sa z výsledku Martin Adamčík, kapitán mužstva z Oravy, ktorý nezabudol pochváliť organizáciu stretnutia zo strany domácich.

Veľkú radosť z výsledku mal pochopiteľne strelecky disponovaný útočník hostí, spomínaný David Michlík. Jeho víťazný gól 22 sekúnd pred koncom zobral domácim aj posledné nádeje. „My sme hlavne nechceli dostať gól a brali by sme aj remízu. Môj gól pred koncom, tak to bola senzácia. Hrali sme ako jeden tím, a tak máme krásne víťazstvo,“ hovoril skromne autor piatich gólov.

Jakub Živčák: Je to veľké sklamanie

V športovej hale v Starej Ľubovni bola počas zápasu hlučná atmosféra. Nechýbali povzbudzujúci diváci či burcujúci hlásateľ. Domáci sa až do polovice stretnutia nevedeli strelecky presadiť. Súperovho brankára sa napokon podarilo odkliať Jakubovi Živčákovi. „Ten gól bol osviežujúci, vedeli sme, že nás nakopne,“ povedal útočník Falcons, ktorý neskôr pridal aj druhý zásah, no ani ten na body nestačil. „Za mňa je celkový výsledok veľkým sklamaním. Súper bol pod nami v tabuľke a aj keď zahral solídne, takéto domáce zápasy musíme zvládať, ak chceme ísť do play-off z čo najlepšej pozície.“

Pred zápasom mali nehodu, skončili v nemocnici

Domácim Falconom nabúrala zámery autonehoda členov hráčskeho kádra spoluhráčov zo Sabinova, ktorí sa práve vybrali na domáci duel. „Máme nejaké zranenia a neočkovaných. Navyše pre nehodu sa nám trochu rozsypala zostava, no nechceme sa na to vyhovárať. Zápas sme napriek všetkému chceli vyhrať, aj pre chlapcov, ktorí skončili v nemocnici. Dosť nás to štve, lebo ak viete, že na to máte, no takto to dopadne,“ povzdychol si kapitán D. Hudák, ktorý nezabudol poďakovať publiku v hale. „Atmosféra bola výborná a práve pre divákov musíme takéto zápasy vyhrávať.“ Falcons Stará Ľubovňa sa v prvej lige najbližšie predstaví 27. novembra, keď opäť na domácej palubovke privíta favorizovaného súpera z Detvy.


VÝSLEDOK

Falcons Stará Ľubovňa – FBK Raptors Rabča 5:6

Góly domácich: Živčák 2, Šatala, Koleno, Rusnaček, asistencie domácich: Koleno 2, Rusnaček, Frivladský.

Zápasy Body

1. Tempish Capitol FC Bratislava 12 34

2. DTF team Detva Joxers 11 25

3. VŠK PdF UK Hurikán Bratislava 12 21

4. Devils Čadca 10 20

5. FbO Žochár Topoľčany 11 19

6. Falcons Stará Ľubovňa 11 18

7. FBK RAptORs Rabča 11 15

8. FBC 11 Trnava 12 14

9. FBK Harvard Partizánske 12 13

10. Žatva 90 Dolný Kubín 11 13

11. FbC Young Arrows Spišská Nová Ves 11 13

12. FBK Hornets Mútne 12 9

13. FBC White Eagles Bratislava 12 8


foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 43 (18. november 2021)

bottom of page