top of page
  • Anna Lazorčáková

VIDEO Anketa medzi malými školákmi ... Po karnevale prišli prázdniny

Fašiangy na niektorých školách vyvrcholili veselým karnevalom. Žiaci sa tešili z rozprávkových masiek. Objavil sa medzi nimi zlodej, policajt, princezná, astronaut aj nočná obloha. V tom čase sa už detičky hotovali na jarné prázdniny, ktoré sa na východe Slovenska začali tento pondelok. Tretiakov a štvrtákov sme sa pýtali, čo budú robiť.


Timea

Zo všetkých karnevalov, ktorý sme mali na škole sa mi tento páči najviac. Je to super deň. Predstavovali sme svoje masky a recitovali sme básničku Sen namyslenej hviezdy. Mám masku nočnej oblohy. Mamka mi prišila hviezdy i planéty na šaty a nalepila hviezdy na čelenku. Budem sa hrať s bratom a trénovať na pytagoriádu. Zahrám si aj pexeso.


Nina

Hlasovali sme a recitovali. Je tu zábava. S maskou kaderníčky mi pomohla suseda, požičala mi opasok s nožnicami a hrebeňom. Mama vybrala oblečenie a všetko dala dokopy. Páčila sa mi Markusova maska astronauta. Teším sa na to, že budem u babky a tiež, že sa budem hrať s bratom a kresliť si.


Jana

Poppy z rozprávky Trollovia. Masku našla mamka v skrini, objednali sme ju z internetu. Tiež je pekná spolužiačkina maska princeznej, lebo má dlhé vlasy a krásne šaty. Hrať s bratom a pomáhať mamke. Samozrejme, že budem počítať príklady a tiež pozerať rozprávky. Je škoda, že sa nebudem môcť hrať so snehom.


Karin

Som princezná. Páči sa mi postavička Poppy, pretože má ružové vlasy. Prežili sme pekný deň so spolužiakmi a kamarátmi. Na to, že sa budem hrať s bratom, chodiť von s kamarátmi a možno pôjdem aj k babke. A tiež sa budem hrať na pani učiteľky. Je škoda, že nie je sneh lebo sme sa mohli sánkovať, bobovať a guľovať.


Robo

Masku zlodeja vymyslela mamka. Pomohla mi so škraboškou. Najprv bola škraboška žltá, ale v škole som ju premaľoval na čierno. Kozmonaut mal lyžiarsku prilbu a preto sa mi páčil najviac. Pôjdem na prázdniny ku babke alebo sa pôjdeme sánkovať, ak bude vôbec ešte sneh.



Eliška

Som Medúza grécka z bájok. Je to filmová postava, ktorá je zlá. Keď sa jej ľudia pozrú do očí, tak sa z nich stane kameň. Sestra mi pomohla masku vymyslieť a mamka namaľovať. Kúpili sme čelenku a farbu na vlasy. Celkom sa teším na prázdniny ale trochu mi bude škola chýbať. Hrať sa s mojím ježkom, psami a chodiť vonku.


Nikolas

Panáčik Enderman z hry Minecraft. Mama vystrihla masku z kartónu, olepila ju vreckom do koša a zaviazala rúškom, aby pevne držala. Hlavne na to, že sa budem hrať s kamarátmi. Budem doma s mamou, bratom a malou sestrou lebo oco išiel do roboty. Pomáhať mame a upratovať izbu, lebo mám v nej neporiadok.


Nikola

Je dobre, že sme sa učili len dve hodiny, máme sladkosti a hráme hry. Som plyšový medvedík. S maskou mi pomohli hlavne ocko a mamka. Ocko ju navrhol a mamka urobila detaily. Na to, že si dlhšie pospím, že pôjdem častejšie vonku a, samozrejme, že sa nemusím učiť. Cez prázdniny budem chodiť vonku, robiť s mamkou pirohy a koláče.


Daniel

Som zelený zlobor Shrek, ktorý reve na každého, koho stretne. Masku som si robil sám. Trochu mi pomohla mama, požičala mi tričko. Počas jarných prázdnin sa budem učiť na pytagoriádu. Je škoda, že nebudem robiť snehuliakov, sánkovať sa a guľovať. Bude to nuda.


Anna Lazorčáková, foto: autorka


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 7 (24. február 2021)

bottom of page