top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

VIDEO V Starej Ľubovni opravia most

Updated: Sep 2, 2021

V Starej Ľubovni sa bude opravovať most v tzv. časti Paria. Obnova takmer 50 metrov dlhého mosta je viac než nutná pre zlý stavebno-technický stav. Opravia sa aj priľahlé cesty, ktoré prepoja Námestie sv. Mikuláša s juhovýchodným obchvatom.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) predbežne predpokladá náklad na realizáciu stavby vo výške približne 417 900 €. „Zmluvná cena však bude známa až po verejnom obstarávaní na zhotoviteľa stavby, ktorého ukončenie SÚC PSK predpokladá v priebehu septembra. Rekonštrukcia bude financovaná z úveru PSK, ktorý kraju poskytla Európska investičná banka,“ informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.


Stavebné práce budú zahŕňať kompletnú rekonštrukciu mostného zvršku, vybudujú sa nové záverné múriky, prebehne sanácia spodnej stavby a nosnej konštrukcie, vymenia sa ložiská na oporách, opravia sa mostné závery a prebehne odvodnenie mosta. „Súčasťou prác je aj rekonštrukcia priľahlého úseku cesty III/3120 s oporným múrom za účelom odvedenia vody z vozovky v dĺžke 163 metrov a rekonštrukcia úseku cesty III/3152 v dĺžke 559 metrov,“ doplnila D. Jeleňová. Aktuálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Zatiaľ preto nie je jasný termín začiatku stavebných prác. Predpokladaná lehota výstavby diela je 150 kalendárnych dní.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 31 (25. august 2021).

bottom of page