top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Tento týždeň v stupni ostražitosti

V auguste pribudlo nateraz 8 nových prípadov Covid-19. Po období nulových prírastkov na koronavírus sa situácia v okrese Stará Ľubovňa zhoršila. Od pondelka 16. augusta sa v rámci nového COVID AUTOMAT-u posunul do stupňa ostražitosť, čo je oranžová farba. A platia nové pravidlá.


Regionálni hygienici evidujú v Staroľubovnianskom okrese od 2. do 8. augusta 7 nových pozitívnych prípadov ochorenia COVID 19, z toho 6 má cestovateľskú anamnézu. Ag testom sa odhalil 1 prípad, z celkovo 606 vykonaných laboratórnych vyšetrení a PCR testovaním 6 prípadov, z 338 testov. V týždni od 9. do 15. augusta sa situácia zlepšila, čo sa nových prípadov nákazy týka, PCR test odhalil jedného nakazeného, a to tiež s cestovateľskou anamnézou.


V e-hranici

Naďalej platia pravidlá pre prichádzajúcich zo zahraničia, v e-hranici majú tunajší hygienici za ostatný týždeň 75 zaregistrovaných občanov, ktorí prišli zo zahraničia, či už z dovolenky alebo práce, a ktorí si neuplatnili výnimku z izolácie v zmysle vyhlášky. Všetci zaregistrovaní sú objednaní na PCR test na ochorenie COVID 19 na 5. deň od príchodu do republiky.

Regionálni hygienici budú naďalej aj v spolupráci s príslušníkmi Policajného zboru vykonávať kontroly dodržiavania pravidiel a nariadení. „A to v jednotlivých prevádzkach, na hromadných podujatiach, ako aj kontroly osôb, ktorým bola nariadená izolácia a ďalších náležitostí vyplývajúcich z platných vyhlášok ÚVZ SR,“ dodal Štefan Slivko z tunajšieho RÚVZ, ktorý za obdobie od 9. do 15. augusta eviduje už tri porušenia karanténnych opatrení nedodržania izolácie v domácom prostredí alebo v karanténnom ubytovacom zariadení v súvislosti s ochorením COVID-19 po vstupe na územie SR. Pokuty za porušenie karanténnych opatrení zatiaľ neboli uložené.


Celkový počet nakazených okrese SL: 7 068

Nové prípady od 2. do 15. augusta: 8


Ilu. foto: archív ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 30 (18. august 2021)

bottom of page