top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Súperi hrali, St. Ľubovňa prišla pre pauzu o pozíciu lídra

Updated: Oct 24, 2021

Staroľubovnianski futbalisti prišli o pozíciu lídra skupiny Sever vo štvrtej lige. Dôvodom však nie sú ich výsledky, ale absencia zápasov. Kým ich konkurenti odohrali každý zápas, súperi MFK ADV ostatné dve stretnutia zrušili. Najbližšie by sa mala Stará Ľubovňa predstaviť proti rivalovi a aktuálne prvému celku z Gerlachova.

Nášmu zástupcovi najprv zrušili zápas proti Bardejovskej Novej Vsi a minulú nedeľu aj proti Spišskej Belej. Na domácom trávniku mali byť v oboch prípadoch obrovským favoritom. „Je to nepríjemné, keď sa najprv deň pred zápasom dozviete, že sa nehrá a potom vám zas niekto päť hodín pred zápasom odkáže, že nepricestuje. Žiaľ, nie je to naša vina a musíme sa s tým vysporiadať,“ konštatoval Jozef Kukulský, tréner MFK ADV.


Šláger jesene proti Gerlachovu

Výpadky zo zabehnutého rytmu dokážu nabúrať koncepciu aj oveľa väčším tímom, pre Starú Ľubovňu je preto aktuálna skutočnosť pomerne nepríjemná. „Ak máte zaužívaný týždenný mikrocyklus nejakým spôsobom nastavený s tým, že vás čaká vrchol v nedeľňajšom súťažnom zápase, odložené stretnutia na poslednú chvíľu vám pochopiteľne koncept nabúrajú. Nie je to však výhovorka, preto sa pripravíme tak, aby sme podali čo najlepšie výkony,“ poznamenal J. Kukulský.

Už najbližšie čaká jeho zverencov zápas dvoch neporazených celkov jesene. Pôvodne sa mal hrať na ihrisku najväčšieho konkurenta z Gerlachova, podľa správy z riadiaceho zväzu ho zrejme usporiadajú v Demjate. Gerlachov je s 29 bodmi a bilanciou osem výhier a päť remíz na prvom mieste tabuľky. Stará Ľubovňa doteraz nazbierala 27 bodov s bilanciou osem výhier a tri remízy. V stretnutí tak pôjde o post lídra tabuľky a zrejme aj jesennej časti sezóny.



foto: mfk adv sl

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 39/2021 (20. október 2021)


bottom of page