top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

So šálom chcú obkolesiť park na námestí

Najdlhší šál, aký kedy v našom meste vznikne, by mal obkolesiť celý park na Námestí generála Štefánika. Seniori z miestneho Klubu dôchodcov uplietli už viac ako 100 metrov.

Pripravené podujatia v rámci Mesta kultúry 2021 čakajú na svoj čas. Prichystaný je aj podprojekt s názvom Uzlíky. Jednou z aktivít je pletenie šálu, ktorý má obkolesiť celý park na Námestí generála Štefánika. Práve do tej sa v predstihu zapojili seniori. „Začali sme uzlíkovať už cez zimu, chceli sme využiť čas. Sedíme doma, je lockdown, tak sme sa pustili do pletenia šálu. Teším sa, keď sa budeme môcť stretnúť a pliesť spolu,“ opísala Mária Struková (na fotografii), vedúca klubu. Do štrikovania sa pustilo dvanásť dám. Veria, že sa k nim počas leta budú môcť pridať aj deti.


Hlavná myšlienka sa skrýva pod slovíčkom uzlenie. Má to byť akési uzlenie generácií, ktoré sa spoja pri ručných prácach. „Seniori z miestneho Klubu dôchodcov, ktorí nad celým podujatím prevzali patronát, sa tešia na čas, keď budú môcť uzlíkovať spolu so žiakmi základných a stredných škôl. Zasvätia ich do tajov štrikovania, háčkovania, paličkovania či vyšívania,“ povedala Eva Kollárová, vedúca oddelenia školstva, kultúry, športu a mládeže.

Aktívni seniori by sa potešili aj čistej vlne. Ak by sa chcel niekto podeliť, môže ju priniesť na podateľňu mestského úradu alebo do domu kultúry.

foto: E.K.


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 11 (24. marec 2021)


bottom of page