top of page
  • Mário Veverka

Silvia Fialková na MS šiesta

Updated: Jul 3, 2020


02 - Fialkova - MS

Klubu športovej kulturistiky mesta pribudli na konto ďalšie dve účasti na vrcholnom svetovom šampionáte. Čerstvá majsterka Slovenska v body fitnes žien – Silvia Fialková, ju dokonca má už za sebou. V poľskom Bialystoku dokázala v konkurencii 13-tich pretekárok postúpiť až do finále. A tam obsadila konečnú šiestu priečku.


„Ak by atraktívna Slovenka prišla v lepšej forme, vďaka vzhľadu a proporciám mohla bojovať aj o niektorý z cenných kovov. Popracoval by som ešte na drobnostiach v prezentácii, riešil by som líčenie – škoda opäť o level tmavšieho odtieňa farby než bolo žiaduce,“ zhodnotil jej vystúpenie špecialista na posilňovanie a výživu v súťažnej kulturistike a fitness Igor Kopček. Čo nevyšlo 24-ročnej tmavovláske, to sa môže podariť Tomášovi Smrekovi (na fotografii s A. Hlinkom).  Tento kulturista – klasik totiž zvíťazil v Tatranskom pohári (kat. do 175 cm) a splnil

LN - KSKM 04 - Smrek IMG_20181021_163149

podmienky nominácie na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia už druhý novembrový víkend. Spolu s ním sa zo zlata tešila aj Silvia Fialková (body fitness). Len o chlp ušla medaila Štefanovi Ištokovi (4. v kulturistike nad 85 kg), už ďalej od nej skončili bikiny fitnesky Soňa Hudáková (7. do 169 cm), Natália Lamancová (11. nad 169 cm) a Lenka Kobulákova (14. do 164 cm). A ešte zostávajúce umiestnenia pretekárov KŠKM v Poprade – kat. klasická kulturistika nad 175 cm: 13. Adam Soták, kat. men’s physique nad 175 cm: 15. Marek Maňko, 17. Jaroslav Girgoško.

Foto: archív A. Hlinku







Článok bol publikovaný v ĽN č. 41 (6. novembra 2018)


bottom of page