top of page
  • Peter Rindoš

Rekreačným športovcom pridajú ďalšiu cyklotrasu

Obyvateľom Starej Ľubovňa pribudnú ďalšie možnosti na rekreačné športovanie. Pri potoku Jakubianka už onedlho pribudne nová cyklotrasa s dĺžkou vyše päťsto metrov. Hotová by mala byť do troch mesiacov.

Stavenisko novostavby cyklochodníka na ulici Za vodou odovzdali v minulých dňoch zhotoviteľovi. Zámer sa mestu podarilo pripraviť vďaka výzve pre región Prešovského samosprávneho kraja. Cyklistický chodník bude mať dĺžku necelých 514 metrov a široký bude tri metre. „Chodník bude začínať pri lávke pre peších cez potok Jakubianka na sídlisku Východ a pôjde v smere k novovybudovanému juhovýchodnému obchvatu mesta,“ informovala radnica v Starej Ľubovni.


CYKLOTRASA ZA 109-TISÍC EUR

Súčasťou novej výstavby bude aj verejné osvetlenie, ktoré má byť funkčné po dĺžke celej trasy. Predpokladá sa, že prví cyklisti by si mali novú asfaltku užiť už koncom tohto leta. „Celkové rozpočtové náklady na cyklotrasu predstavujú čiastku 109-tisíc eur, pričom spolufinancovanie mesta je vo výške 30 percent,“ uviedlo Mesto Stará Ľubovňa. Ako avizovala radnica, v súčasnosti sa rozbieha aj príprava projektovej dokumentácie na prepojenie do Novej Ľubovne, a to cyklotrasou po oboch brehoch Jakubianky. Práve jej okolie má ponúkať veľký rekreačný potenciál, kde už funguje projekt plážového ihriska a nádejne sa ukazuje aj plánované bludisko zo živého plota. Stará Ľubovňa je od minulého roku cyklotrasou spojená s obcou Hniezdne (Kovanecký most). Jej dĺžka je vyše 3,7 kilometra.


foto: archív ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 18 (12. máj 2021)




bottom of page