top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Premiér Heger navštívil Staroľubovniansky okres

Updated: Aug 13, 2021

Predseda vlády Eduard Heger navštívil minulú nedeľu okres Stará Ľubovňa. Počas svojej dovolenky zavítal do Litmanovej, kde si veriaci pripomenuli 31. výročie zjavení Panny Márie.


Hlavná mariánska púť na hore Zvir sa konala minulý víkend. Išlo zároveň o pripomenutie udalostí z piateho augusta 1995, kedy sa dievčatám Ivete a Kataríne zjavila Panna Mária.


Hovoril o slovách biskupa Imricha

Slávnostná nedeľná liturgia sa konala za platných protipandemických opatrení. Slávnostným kazateľom bol emeritný spišský biskup a rodák z Mníška nad Popradom v našom okrese Andrej Imrich.

Udalosti sa zúčastnil aj slovenský premiér Eduard Heger. Ten práve trávil dovolenku v blízkych Tatrách a povedal, že do Litmanovej sa prišiel pomodliť. „Nikto nemôže uprieť tomuto miestu naozajstný pokoj, ktorý ho obkolesuje,“ poznamenal. Tiež dodal, že v hlave mu zarezonovali slová kazateľa A. Imricha o odpúšťaní, ktoré majú byť aktuálne najmä v dnešnej dobe. „Odpúšťanie je veľmi náročné, ale ak sa pre neho naozaj rozhodneme a zabudneme na spáchane krivdy, prinesie nám to skutočné oslobodenie,“ povedal E. Heger, ktorý sa nakrátko stretol aj s primátorom Starej Ľubovne Ľubošom Tomkom.

Na 31. výročie údajných zjavení v Litmanovej prišlo množstvo návštevníkov.


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 29 (11. august 2021), foto: fb/eh


bottom of page