top of page
  • Peter Rindoš

Po sklamaní v extralige má Tomáš Lampart víťazstvo v Slovenskom pohári

Volejbalovú sezónu chcel zavŕšiť najmä majstrovským titulom. Čo sa nepodarilo v extralige, vyšlo sčasti v Slovenskom pohári. Rodák zo Starej Ľubovne Tomáš Lampart (35) v ňom oslavoval výhru v drese favorizovaného Prešova, minulý týždeň sa mu to podarilo v kariére už po tretíkrát.


Tomáš Lampart: 3 x víťazstvo v Slovenskom pohári, (3x Prešov) – 2016, 2017, 2021


Ako sme v minulom vydaní písali, majstrom Slovenska vo volejbalovej extralige sa stal Staroľubovňan Maroš Kasperkevič v drese Komárna. Do zoznamu tohtosezónnych víťazov sa minulý týždeň zapísal aj libero Tomáš Lampart, keď jeho Prešov zdolal vo finále Svidník. „Každé víťazstvo chutí, obzvlášť vo finále Slovenského pohára,“ povedal nám krátko po tímovom úspechu Prešova. Okrem pohárového víťazstva získal napokon Tomáš bronzovú medailu so svojim mužstvom v extralige. Vo svojej zbierke tak má kompletnú sadu medailí z najvyššej súťaže, vrátane majstrovského titulu z roku 2015.


Najpamätnejšia ostala Stará Ľubovňa

Pre Tomáša bol aktuálny pohárový triumf už tretím v jeho bohatej kariére. V prešovskom drese sa mu to podarilo v roku 2016 a 2017. Najmä druhý úspech mu ostal v živej pamäti najviac. „Áno, bolo to najpamätnejšie, lebo som ho získal doma. Finále sa hralo v športovej hale v Starej Ľubovni. Z úspechu som sa mohol bezprostredne tešiť s rodinou a kamarátmi,“ spomenul si na atmosféru vo svojom rodisku odchovanec VKM Stará Ľubovňa.


Chceli uspieť v obidvoch súťažiach

Pohárové víťazstvo malo byť pre spoluhráčov Tomáša Lamparta akousi satisfakciou po neúspechu v play-off extraligy, kde mal Prešov majstrovské ambície, napokon získal bronz. „Víťazstvo v pohári nebola satisfakcia, ciele boli v oboch prípadoch najvyššie. Bohužial, no zároveň Bohu vďaka, podarilo sa to aspoň v Slovenskom pohári. Čo sa týka titulu, okolnosti a forma bola proti nám a v semifinále proti Komárnu sme nemali nárok,“ skonštatoval Tomáš, ktorý má so spoluhráčmi v klube momentálne voľno a pokračovať v tréningoch bude po ňom, až do konca júna.  



foto: Miroslav Slavik, archív

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 15 (21- apríl 2021)

bottom of page