top of page
  • Anna Lazorčáková

Pandémia nivočí, nie však charitatívne akcie v meste

Ani epidemiologická situácia ich neodradila, aby zorganizovali zbierky pre ľudí, ktorí to najviac potrebujú. Zapojiť sa môžete aj vy. Stačí kilo múky alebo niečo pre potešenie. Vyčarte tak ľuďom úsmev a zahrejte ich pri srdci nezištným činom!


Zbierka KILO

Mládežnícky parlament Stará Ľubovňa aj tohto roku organizuje zbierku s názvom KILO. Tohto roku to bude už 12. ročník. Ide o zbierku trvanlivých potravín pre sociálne slabšie rodiny. Tá prebehne od 14. do 18. decembra od 10. do 16. hodiny. Miestni budú môcť zaniesť trvanlivé potraviny do zberného stánku, ktorý sa bude nachádzať na pešej zóne oproti mestskému úradu. Podľa skúseností z minulého roku ľudia najviac nosili múku a cestoviny. Podarilo sa im vyzbierať 1087 kg. Všetky darované potraviny budú aj teraz rozdané sociálne slabším rodinám v meste Stará Ľubovňa. Zoznam týchto rodín poskytne sociálny úrad. Viac informácií sa dozviete na internetovej, facebookovej i instagramovej stránke Mládežníckeho parlamentu Starej Ľubovni.




Výzva: Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

V spolupráci s Mládežníckym parlamentom sa Centrum voľného času (CVČ) zapojilo do zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Aj tieto Vianoce môžete potešiť niekoho, kto pod stromčekom nečaká darček. Kampaň bude prebiehať od 23. novembra do 6. decembra. Stačí, ak naplníte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré iste potešia babičky alebo deduškov v domovoch dôchodcov. Krabice je možné odovzdať v CVČ v pracovných dňoch od 8. do 15.30 h. Do krabíc alebo nemôžete vkladať hocičo. Zabaliť do nich môžete niečo zo 6 kategórií - voňavé, sladké, slané, teplé, na čítanie alebo na pamiatku. Čo tam nepatrí, ale aj ďalšie info. na www.kolkolasky.sk.

al

foto: ĽMS


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 45 (1. december 2020)

bottom of page