top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Na Továrenskej ulici vyrástla nová hala

Keď firma Leitech, s.r.o. v Starej Ľubovni, dcérska spoločnosť talianskej spol. LEITNER v jari potešila správou, že ide rozširovať svoju kapacitu a začína s výstavbou novej výrobnej haly, ešte netušila, že do zámerov zasiahne pandémia. Napriek tomu nič neubralo z pôvodných plánov a spoločnosť čoskoro otvorí novovybudovaný závod a rozšíri svoje výrobné kapacity.


Firma Leitech ide rozširovať výrobu


Na ploche medzi objektmi Tesly a bývalého podniku LUKO na Továrenskej ulici tak v priebehu niekoľkých mesiacov vyrástla nová budova s kapacitou 4200 m2 halových priestorov a 900 m2 kancelárskych.

„Celkovo spoločnosť Leitech investovala päť miliónov eur do ďalšieho rozvoja. Počet zamestnancov vzrástol za posledných deväť rokov z 27 na zhruba 100, vrátane sezónnych,“ priblížil František Kopinský (na fotografii), riaditeľ Leitechu.

Firma takmer 10 rokov fungovala v prenajatých priestoroch spol. Novates. Sťahovať sa tak bude do svojich nových priestorov, ktoré vyrástli, takpovediac, na zelenej lúke, na pozemku (21 tisíc m2), ktorý talianska spoločnosť kúpila ešte v roku 2008.



CHCÚ PRÍJMAŤ NOVÝCH ZAMESTNANCOV

Nová prevádzka teda bude čoskoro spustená a nové pracovné príležitosti by tu mali nájsť ďalší ľudia. Koľko presne, ešte vo firme nevedia odhadnúť, spoločnosť má záujem o ďalší rast. Ako povedal generálny riaditeľ talianskej firmy LEITNER Anton Sieber, v Starej Ľubovni našla spoločnosť, ktorá vlani dosiahla obrad 1,05 miliardy eur a zamestnáva 3 800 ľudí po celom svete, špecializovaných a pracovitých zamestnancov. Výrobné závody na lanovky má pritom okrem Talianska aj v Rakúsku, Francúzsku, USA a Číne.

V Starej Ľubovni sa vyrábajú komponenty z oceľovej konštrukcie, ako sú lanovkové podpery a komponenty technológie zvárania.

Nielen tejto spoločnosti, ale celej priemyselnej zóne na Továrenskej ul. by mala v krátkej budúcnosti pomôcť aj cestná skratka z Popradskej ul. s novým kruhovým objazdom.


hm, foto: archív Leitech


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 47-48 (15. december 2020)


bottom of page