top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

VIDEO Máte doma nepotrebné školské pomôcky? Darujte ich

Updated: Aug 23, 2021

Začiatok školského roka je pre mnohé rodiny veľkou záťažou, zvlášť pre sociálne slabšie. Mimoriadne nápomocná je tu zbierka školských pomôcok, ktorú už po 12-krát organizuje Slovenská katolícka charita (SKCH) so svojimi arcidiecéznymi a diecéznymi charitami.


Do zbierky sa dá zapojiť jednoducho. Stačí priniesť na jedno zo zberných miest nové, ale aj použité (ale funkčné) školské pomôcky, ktoré sa budú distribuovať tým, ktorí to najviac potrebujú. Aj v Starej Ľubovni je takéto miesto. Nájdete ho v sídle Charity v budove tzv. Bieleho domu (3. poschodie) na Nám. gen. Štefánika 6, odovzdať ich môžete aj v predajni Charity na prízemí budovy.

Iveta Tinathová z tunajšej Charity pri preberaní darovaných školských pomôcok.

 

Čo darovať?

Ak teda máte doma po odrastených školákoch síce používané, ale zachovalé veci, neváhajte!

Môžete darovať písacie potreby (ceruzky, perá, gumy, strúhadlá, fixky), zošity, papiere (zošity všetkých veľkostí, kancelárske papiere), rysovacie potreby (kružidlá, pravítka, uhlomery), výtvarné pomôcky (farbičky, pastelky, farebné papiere, vodové farby, temperové farby), ostatné vybavenie (školská taška, vrecko na prezuvky, peračník, kalkulačka)...


Novinka – aj nepotrebná elektronika

„V reakcii na situáciu pandémie sa zbierka školských pomôcok rozširuje aj o zbierku elektroniky, obraciame sa najmä na spoločnosti a organizácie operujúce s možným prebytkom funkčných zariadení, ktoré by mohli poslúžiť práve deťom zo znevýhodneného prostredia. Množstvo detí stratilo kvôli pandémii v čase zatvorenia škôl spojenie s učiteľmi a výučbou,“ vysvetlila Alžbeta Šutková zo SKCH, ktorá okrem rodín pomáha aj rôznym centrám a zariadeniam.

Ak teda máte doma takéto, pre vás zbytočné veci, neváhajte, niekomu môžu naozaj pomôcť.


Foto: archív ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 28 (4. august 2021)

bottom of page