top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Muž v okrese Stará Ľubovňa našiel strelivo z II. svetovej vojny

Strelivo našiel na zemi, pri náhodnom zakopnutí o dosku. Náboje pozbieral a odovzdal na polícii. Pri konaní muža polícia pripomenula aktuálnu platnosť zbraňovej amnestie.

foto: archív polície


Chcel sa schovať v dome

Strelivo, vrátane granátu, bolo nájdené 39-ročným mužom v obci Kyjov. „Pri prechádzke po lúke nad touto obcou ho zastihlo husté sneženie, tak si chcel skrátiť cestu domov cez pozemok opusteného domu, kde sa v jeho zadnej časti na chvíľu aj schoval. V dome zakopol o dosku na zemi a všimol si, že sú tam pohodené nejaké náboje, tie pozbieral,“ uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa polície v Prešovskom kraji.


článok pokračuje pod reklamou


Zbraňová amnestia

S nábojmi sa muž okamžite vybral na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Ľubotíne, aby nález odovzdal. „Išlo o 47 kusov streliva o dĺžke 8 cm z roku 1932. pochádzalo z obdobia II. svetovej vojny. Nálezcovi boli vydané potvrdenia o odovzdaní zbrane alebo streliva v rámci zbraňovej amnestie,“ poznamenala J. Ligdayová. Zároveň pripomenula, že aktuálne štvrté kolo zbraňovej amnestie končí 30. apríla. „Do uvedeného dátumu môžu občania beztrestne odovzdať nelegálne držané strelné zbrane a strelivo na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.“

rin, foto: polícia


bottom of page